Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 27 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 27-02-2008

Inbraak in Monnickendam

Monnickendam, 26 februari 2008, 18.51 uur

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Julianalaan in Monnickendam op dinsdag 26 februari. Men is vermoedelijk via het balkon aan de achterzijde van de woning binnengekomen. De bewoonster merkte al snel dat twee kluisjes en een laptop waren gestolen. Later die avond is een van de kluisjes, met daarin enkele paperassen, teruggevonden in Amsterdam. De politie heeft een sporenonderzoek gedaan.

Aanrijding in Zuidoostbeemster

Zuidoostbeemster, 26 februari 2008, 20.58 uur

Een automobilist uit Hoorn heeft dinsdag 26 februari een aanrijding veroorzaakt door geen voorrang te verlenen. Het ongeval gebeurde op de hoek van de Purmerenderweg met de Zuiddijk in Zuidoostbeemster. De man uit Hoorn zou geen voorrang hebben verleend aan de bestuurder van het andere voertuig. Een van de inzittenden van de andere auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De drie overige inzittenden bleven ongedeerd, evenals de veroorzaker van de aanrijding. Beide voertuigen zijn door takelbedrijven meegenomen.

Dronken ruziemaker opgepakt

Purmerend, 27 februari 2008, 01.12 uur

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 28-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van mishandeling en lokaalvredebreuk. De man werd dringend verzocht het café aan de Koemarkt in Purmerend te verlaten, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan mishandeling van een andere bezoeker. De man weigerde het pand te verlaten en werd vervolgens door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau in Purmerend. Tijdens het verhoor bleek de man zich van geen kwaad bewust. In de loop van de ochtend is hij op vrije voeten gesteld.

Drie mannen aangehouden in Oosthuizen

Oosthuizen, 27 februari 2008, 04.04 uur

De politie heeft in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 februari in Oosthuizen drie mannen aangehouden vanwege verboden wapenbezit en het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. De politie hield de auto met het drietal staande naar aanleiding van een melding dat in een pand aan de Dorpsstraat glasgerinkel was gehoord. Getuigen zagen een witte auto wegrijden. De politie reageerde snel op de melding en wist de betreffende auto te traceren.

Bij inspectie van de auto troffen de agenten onder andere een ploertendoder aan en enkele inbrekerswerktuigen. Het drietal, allen afkomstig uit Hoorn, werd aangehouden. Het drietal verklaarde geen enkele betrokkenheid te hebben met een poging tot inbraak. Uit nader onderzoek ter plekke heeft de politie geen aanwijzingen gevonden voor een poging tot inbraak. In de loop van de middag zijn de drie mannen met een bekeuring op zak in vrijheid gesteld.

Inbraak in pompstation

Zaandam, 27 februari 2008, 06.06 uur

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een tankstation aan Hof van Zaenden in Zaandam. De inbreker wist het pand via het dak binnen te komen en heeft goederen en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft woensdag een sporenonderzoek verricht.