Gemeente Zeist

27-02-2008: Extra investeringen in minimabeleid gemeente Zeist Laatst gewijzigd: 07 maart 2008

Datum 27 februari 2008

Extra investeringen in minimabeleid gemeente Zeist

De gemeente Zeist heeft de afgelopen tijd fors geïnvesteerd om mensen met een inkomen rond het sociaal minimum extra ondersteuning te bieden. Vanaf dit jaar zijn de mogelijkheden van de Geld-Terug-Regeling via de ZeistPas flink uitbreid. Met de Geld-Terug-Regeling was het al mogelijk om bijvoorbeeld de kosten van sport, cultuur, zwemlessen, bibliotheek, schoolreisjes en lidmaatschappen tot een maximum van EUR 70,- te declareren. Nu komen onder andere ook de kosten voor de aanschaf van een computer, internet, identiteitsbewijs en vervoer voor declaratie in aanmerking. Bovendien is voor kinderen tot 18 jaar het declaratiebedrag verhoogd van EUR 70,- naar EUR 100,- per kind.

Daarnaast heeft de gemeente de bijdrage voor de premie van de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering aanmerkelijk verhoogd. Per deelnemer gaat het om EUR 142,50 extra per jaar, voor samenwonenden/gehuwden betekent dat bijna EUR 300,- extra bestedingsruimte.

Behalve dat de genoemde regelingen veel aantrekkelijker zijn gemaakt, wil de gemeente vooral dat veel meer mensen met een laag inkomen gebruik gaan maken van de gemeentelijke en landelijke (inkomens)ondersteunende regelingen. Omdat de doelgroep die voor de regelingen in aanmerking komt moeilijk te bereiken is, zit portefeuillehouder Joke Leenders elke maand om de tafel met diverse organisaties die direct contact hebben met de doelgroep. Samen met deze organisaties worden dit jaar verschillende acties ingezet om de regelingen onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Deze acties richten zich op het persoonlijk benaderen van de doelgroep en het maken van voorlichtingsmateriaal om de doelgroep te bereiken.

Meer informatie en de contactgegevens staan vermeld op de website van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug http://www.rsdkrh.nl/ en op de website van de ZeistPas http://www.zeistpas.nl/.