Senternovem


28-02-2008 | Inschrijven NET-Trofee 2008 nog mogelijk tot 7 maart

Hoewel de tijd dringt, kunnen gemeenten, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars zich nog tot 1 maart inschrijven voor deelname aan de prijsvraag `NET-Trofee'. Dit is de landelijke trofee (waarbij NET staat voor Nationale Energie Toekomst) die jaarlijks wordt toegekend aan een bouw- of renovatieproject dat uitblinkt in een energiezuinige aanpak.

Het gaat daarbij om slimme energiezuinige projecten of initiatieven die bijdragen aan C02-reductie. De NET-Trofee past bij uitstek in het kabinetsbeleid op het gebied van duurzaamheid, `Schoon en Zuinig'. De winnaar van NET-Trofee ontvangt een kunstwerk en een geldprijs van EUR 25.000 voor een nieuw energiezuinig project.

Alle projecten die energiezuinige renovatie en bouw stimuleren, komen in aanmerking voor de NET-Trofee. Het draait daarbij niet alleen om de nieuwste innovatieve technieken, maar ook om projecten waarin herhaalbaarheid en samenwerking centraal staan. Naast energiebesparing zijn ook brede toepasbaarheid en een onconventionele aanpak belangrijke beoordelingscriteria voor de jury. Bovendien telt ondernemerschap: in hoeverre loopt de projectverantwoordelijke voorop met het project?

De uitreiking van de NET-Trofee 2008 vindt plaats in juni, van 2008 op het SenterNovem-evenement KansRijk in het NBC te Nieuwegein.

Voor meer informatie kijkt u op www.NET-Trofee.nl.