Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 28-02-2008

Zingende verdachte

HARMELEN Een 48-jarige man uit Woerden werd in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari aangehouden voor vernieling.

Rond 00.40 uur werden agenten naar een woning aan de Zwaan gestuurd. Daar weigerde de 48-jarige man uit Woerden de woning te verlaten. Agenten spraken met de 49-jarige bewoonster. Zij wilde dat de man, een familielid van haar, de woning uitging.

De man bleek in een psychiatrische instelling te verblijven en had verlof. Agenten namen contact op met de instelling en de man werd door hen terugverwacht. De agenten begeleidden de man naar buiten en gaven hem aan hoe hij naar de instelling in Utrecht moest. Hij wilde een lift van de agenten, maar die gaven aan dat zij geen taxi waren en gaven hem aan hoe hij naar Utrecht kon reizen.

Rond 02.15 uur kregen agenten een melding van vernieling bij hetzelfde adres. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 48-jarige man met een steen bij een auto aan. Hij had de voorruit van de auto en een koplamp vernield. Het bleek de auto van de 49-jarige vrouw te zijn. Zij deed aangifte. Daarop werd de man aangehouden. Hij was daar zeer blij mee: nu hoefde hij niet te lopen! Hij heeft de reis naar het politiebureau zingend afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder

VINKEVEEN Een beginnend bestuurder werd in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 0.40 uur werd een 26-jarige automobilist uit Abcoude op de Vinkenkade gecontroleerd. Hij had te veel alcohol op en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 160 ug/l, voor een beginnend bestuurder bijna twee keer het wettelijke maximum van 88 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Te veel alcoholdamp

MAARSSEN Een 49-jarige automobilist uit Deventer had zo veel alcoholdamp om zich heen hangen, dat de ademanalyseapparatuur het niet aan kon.

Rond 17.40 uur zag een agent op het Zwanenkamp een man slingerend over het trottoir lopen. Daarbij had hij de hele breedte van het trottoir nodig. De man liep naar een auto, stapte in, startte en reed achteruit om de parkeerplaats af te kunnen rijden. Die kans kreeg hij niet: de agent gaf hem een stopteken. Gezien de loopstijl van de man, zijn bloeddoorlopen ogen en de sterke alcohollucht werd de Deventenaar aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies de man 1290 ug/l en 1457 ug/l, maar het ademanalyseapparaat gaf een storing aan. Het apparaat gaf aan dat er een te grote alcoholdamp in de omgeving van de apparatuur hing, waardoor geen rechtsgeldige analyse kon worden verricht. Daarop werd door een arts een bloedproef bij de verdachte afgenomen. Aan de hand van het resultaat daarvan (duurt enkele weken) wordt tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt. Gezien het resultaat van de ademanalyse werd al wel het rijbewijs van de Deventenaar ingevorderd.

Snelheidscontrole

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op woensdag 27 februari van 09.30 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N201 gehouden. In die tweeënhalf uur passeerden 2644 voertuigen de radar, negentien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Frontaal

MAARSSEN Een brom- en een snorfiets kwamen op woensdag 27 februari frontaal in botsing met elkaar. Twee betrokkenen raakten gewond.

Rond 14.20 uur reed een 30-jarige vrouw uit Maarssen met haar snorfiets over het fietspad van het Duivenkamp. Vermoedelijk doordat zij in een bocht niet voldoende rechts hield, kwam zij frontaal in botsing met een 21-jarige bromfietser uit De Meern, die haar over hetzelfde fietspad tegemoet kwam. Bij de jongeman uit De Meern zat een 38-jarige vrouw uit De Meern achterop.

Bij de aanrijding raakten de Maarssense en de vrouw uit De Meern gewond. Beiden werden per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De 21-jarige jongeman uit De Meern liep enkele schrammen op.

Gestolen fiets

MAARSSEN Een 16-jarige jongen uit Maarssen werd op woensdag 27 februari aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 12.30 uur zag een 11-jarige jongen uit Maarssen dat bij de skatebaan op het Fazantenkamp een jongen op een crossfiets rondfietste. Hij herkende de fiets als zijn fiets die in november 2007 in Maarssen was gestolen. De jongen ging naar huis, vertelde het verhaal aan zijn moeder en samen gingen zij naar de skatebaan. Ook zij herkende de fiets en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de jongen met de fiets, een 16-jarige jongen uit Maarsen, aan. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij deed afstand van de fiets. Die ging terug naar de rechtmatige eigenaar.

Fietser onder vrachtwagen

WOERDEN Een 73-jarige fietser uit Woerden raakte op woensdagmorgen 27 februari gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 10.10 uur reed een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Culemborg over de Oranjestraat in de richting van de Wilhelminaweg. De 73-jarige fietser reed over dezelfde weg in dezelfde richting. Bij de T-kruising met de Kruittorenweg sloeg de vrachtwagenchauffeur rechtsaf, terwijl de fietser rechtdoor de weg over stak, om aan de overkant linksaf de Kruittorenweg op te rijden. De fietser kwam onder de vrachtwagen terecht.

Het slachtoffer werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar bleek dat meerdere middenvoetbeentjes en zijn enkel waren gebroken. Ook had hij last van zijn borst. Daarom werd hij in ieder geval voor een nacht ter observatie opgenomen.

Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn onder andere meerdere getuigen gehoord.