Gemeente Breda

Toekenning activiteitenbudget wijk- en dorpsraden

In 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders op initiatief van de gemeenteraad eenmalig 350.000,- beschikbaar gesteld voor activiteiten van de wijk- en dorpsraden.

Hiervoor is in overleg met de wijk- en dorpsraden een procedure vastgesteld voor de verdeling van het budget. Veertien wijk- en dorpsraden hebben voorstellen ingediend. Deze zijn door een ambtelijke adviescommissie beoordeeld. In drie gevallen is geadviseerd de aanvraag aan te houden en in de tweede ronde te behandelen. De aanvragen voor de tweede ronde moeten voor 1 juni worden ingediend. Het totaal bedrag van de positief geadviseerde aanvragen bedraagt 70.746,-

Er is budget toegekend voor negen activiteiten. Zo is er extra subsidie voor de buurtkranten Stationskwartier en Stadshart en is er budget voor de herinrichting van speelplekken aan de Minnemansakker/Kesselloop. De wijkraad Brabantpark ontvangt een bijdrage voor het bouwen van een website. Teteringen gaat nieuwe activiteiten ontwikkelen in een veranderd Teteringen. Belcrum brengt verkeersspiegels aan in de Speelhuislaan. Dewan Wijk Maluku Breda krijgt extra geld voor het informeren en activeren van de Molukse gemeenschap in relatie tot de structuurvisie Driesprong. Chassé/Oud Boeimeer legt een invalideparkeerplaats aan in Chassépark bij appartementencomplex Carré en Tuinzigt krijgt geld voor een buurtanalyse.

Het college heeft een aantal andere aanvragen niet gehonoreerd omdat ze niet voldeden aan de hiervoor opgestelde voorwaarden.

Daarnaast zijn er drie aanvragen aangehouden van de wijkraad Teteringen, buitengebied zuidwest en BEKOM. Het betrof hier respectievelijk verzoeken voor sociale integratie in Teteringen, uitbreiding inrichting 60 km/uur zone in delen van het buitengebied zuidwest en het financieren van een buurtanalyse door BEKOM. Alle wijk- en dorpsraden worden per brief en telefonisch geïnformeerd over het collegebesluit.

Breda, 28 februari 2008

Te downloaden:

* bijlage bij persbericht activiteitenbudget wijk-en dorpsraden.pdf