Gemeente Breda

Breda gunt BRTS ook de komende vijf jaar de zendvergunning voor de lokale omroep

Het Bredase college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor om het Commissariaat voor de Media te adviseren de Bredase Radio en Televisie Stichting (BRTS) de komende vijf jaar de zendvergunning voor de lokale omroep te verlenen.

Op 21 april 2008 loopt de huidige vergunning van de BRTS af om uit te zenden als publieke omroep van Breda. De omroeporganisatie heeft op 26 september 2007 bij het Commissariaat voor de Media een verzoek ingediend om de komende vijf jaar opnieuw de zendtijd voor lokale omroepen toegewezen te krijgen. De BRTS is de enige omroeporganisatie die bij het commissariaat voor de Media een verzoek voor zendtijd publieke omroep voor de gemeente Breda heeft ingediend.

Het commissariaat heeft het verzoek in behandeling genomen. Om tot een besluit te komen vragen zij advies aan de gemeenteraad van de gemeente over het draagvlak voor de programmering van de omroep bij de Bredase bevolking.

Het college is van mening dat het programmabeleidsbepalend orgaan een goede afspiegeling is van de Bredase bevolking en stelt de raad voor het Commissariaat voor de Media te adviseren om de BRTS ook de komende vijf jaar de lokale omroep van Breda te laten zijn. In dit orgaan zijn onder andere de Ouderenbond ANBO 50+, Bibliotheek Breda, Raad van Kerken, Stichting Katholiek Onderwijs INOS, Winkelcentrum Heksenwiel, Vakbond CNV, de migrantenraad en JeKa Voetbal Vereniging vertegenwoordigd.

De raad beslist op 20 maart 2008 wat zij het Commissariaat van de Media gaat adviseren.

Breda, 28 februari 2008