Leefbaar Rotterdam


donderdag, februari 28, 2008

Leefbaar wil nieuwbouwtarget opgeschroefd zien

Deze week maakte het college trots bekend dat 94% van het aanbod nieuwbouwwoningen in de binnenstad van Rotterdam is verkocht. Voor de gehele stad geldt dat 78% van het nieuwbouwaanbod is verkocht. Met zulke cijfers lijkt het Leefbaar Rotterdam volstrekt logisch dat de bouwproductie en de nieuwbouwdoelstellingen worden opgevoerd.

Volgens Leefbaarraadslid Henk Sonneveld is een target van 4.000 nieuwe woningen per jaar een mooi aantal. Het getal 4.000 komt uit het fractieprogramma van Leefbaar Rotterdam. Dit zou het nieuwbouwtarget zijn geweest als Leefbaar wederom zou zijn toegetreden tot het college van B&W.

Sonneveld stelde het college de volgende vragen


1. Ziet u iets in het voorstel van Leefbaar Rotterdam om, gezien bovenstaande cijfers, de bouwproductie op te hogen en het nieuwbouwtarget bij te stellen naar 4.000 per jaar? Zo nee, waarom bent u niet bereid dit target op te schroeven, zodat er meer nieuwe woningen beschikbaar komen. Er blijkt immers sprake te zijn van een toenemende vraag.


2. Wat is voor u een nieuw, realistisch nieuwbouwtarget?


3. Mocht u het niet aandurven om de bouwproductie en het nieuwbouwtarget op te schroeven, hoe rechtvaardigt u uw keuze om deze verantwoordelijkheid naar een toekomstig college door te schuiven?