PvdA Utrecht

Utrecht: schoon en bereikbaar!

Van alle grote steden heeft Utrecht de slechtste luchtkwaliteit. Dit is slecht voor de volksgezondheid en de economische ontwikkeling van de stad. Utrecht moet volgens het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht 2008 extra ingrijpende maatregelen nemen om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren en om aan de normen te gaan voldoen. De al genomen maatregelen zoals afspraken met het bedrijfsleven over vervoermanagement, het ontwikkelen van transferia aan de rand van de stad en extra aandacht voor de tram en de fiets zijn nog niet genoeg.

Hoe blijft Utrecht bereikbaar binnen de huidige milieunorm? Welke maatregelen kan Utrecht nemen om de luchtkwaliteit en bereikbaarheid te garanderen? De PvdA Utrecht nodigt u uit om over dit onderwerp mee te denken. Onder leiding van Nico Haasbroek reiken verschillende deskundigen maatregelen aan om het probleem het hoofd te bieden. Moet het verkeer onder de stad door worden geleid of er juist omheen? En welke rol is weggelegd voor het openbaar vervoer? De politieke haalbaarheid van de gepresenteerde plannen wordt vervolgens getoetst door een politiek panel die met elkaar en de zaal in discussie gaan.

Sprekers
Ewout Dönszelmann, consultant en themaleider luchtkwaliteit CE Delft Bas Obladen, senior consultant Strukton Civiel
Hans Visser, hoofd afdeling verkeer & vervoer gemeente Groningen Roos van Erp-Bruinsma, algemeen directeur GVU

Praktisch
Datum: donderdag 28 februari 2008
Locatie: wereldculturencentrum Rasa, Pauwstraat 13a, Utrecht Aanvang: 20.00, zaal open: 19.30

Aanmelden
Stuur een e-mail naar pvda@utrecht.nl onder vermelding van 'debat luchtkwaliteit/bereikbaarheid' of bel 030 - 2861121 dan zorgen wij ervoor dat u van een plek verzekerd bent. *

Namens de PvdA Utrecht,

Bert van der Roest, Bart Beerlage
Woordvoerder Vervoer & Verkeer Woordvoerder Stedelijke ontwikkeling 06 - 53377372 06 - 21893757


* Zitplaatsen beperkt; op volgorde van aanmelding worden de plaatsen verdeeld.


-----------------------

PvdA gemeenteraadsfractie

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

030-2861121

pvda@utrecht.nl

www.pvda-utrecht.nl


---- --