Ingezonden persbericht

CBp Carbon Industries Inc.: Persbericht

NEW YORK, NEW YORK--(Marketwire - February 27, 2008) - CBp Carbon Industries Inc. ("CBp" of "het Bedrijf") (OTCBB: CBPJ) verheugt zich haar financiële status bij te werken ten bate van de aandeelhouders.

In navolging van de recente vergadering van de raad van bestuur heeft de raad het management de toelating gegeven een aanvraag in te dienen voor de herkenning als emittent in de Verenigde Staten van zodra de meest recente audits afgewerkt zijn en de applicatie in te dienen voor vermelding op een hoger geplaatste beurs. Verwacht wordt dat dit een stevigere en meer actieve aanwezigheid zal creëren in de financiële markten voor CBp en men hoopt dat dit de wens van management volbrengt een vloeiendere markt te creëren voor de aandeelhouders. Management is van mening dat het Bedrijf in aanmerking komt voor herkenning deels op basis van de volgende factoren:

1. CBp is momenteel de eigenaar van 100% van alle octrooien en handelsmerken voor het CBp pryrolyse proces van banden en de herformuleringprocedure van koolstofproductie op industriële schaal in 'CBp Carbon Green´, een substituut voor het traditionele koolstof zwart. CBp Carbon Green werd geverifieerd als koolstof zwart substituut door productietests om banden en rubberen onderdelen te produceren door vele van de grootste banden en rubberen onderdelen producenten in de wereld (i);

2. De eerste CBp commerciële fabriek in Hongarije ondergaat momenteel een upgrade om de capaciteit uit te breiden en verwacht wordt dat zij midden maart 2008 op commercieel operationeel niveau zal zijn;

3. De tweede CBp fabriek in Cyprus heeft momenteel alle nodige vergunningen (met de enige banden-recyclage vergunning in Cyprus). Het terrein en de gebouwen worden voltooid en de installatie van het productiemateriaal gaat van start in april 2008. Men verwacht de start van de commerciële productie rond augustus 2008.

4. CBp fabrieksgegevens en rapporten van onafhankelijke ingenieurs- en financiële analyses tonen aan dat de prijs van olie tot $25 per vat zou moeten dalen, of lager, vooraleer CBp fabrieken binnen de geplande standaard ontwerp van 37 000 ton per jaar om de marginaliteit te benaderen (dit veronderstelt ook een gebrek aan toelagen en fooi inkomsten). CBp gelooft dan ook dat haar financieel model uiterst robuust is (i);

5. CBp heeft ongeveer $47 miljoen in cash in schatkistpapier, geen externe schulden en haar president is met de banken een krediettoezegging overeengekomen van $50 miljoen, of meer, op aanvraag. Met beschikbare toelagen en andere verwachte financiële middelen heeft CBp momenteel voldoende financieel vermogen om minimum de drie volgende fabrieken (voor een totaal van vijf) te bouwen zonder bijkomende financiële vereisten.

(i) CBp Carbon Green is een handelsgoed dat in waarde blijft stijgen omwille van de stijgende olieprijzen en het stijgende tekort aan zuivere koolstof. De prijs van koolstof op de wereldmarkt is momenteel vastgesteld op ongeveer $1600 per ton (afhankelijk van de kwaliteit). Deze prijs is in de voorbije jaren gestegen van ongeveer $300 per ton. CBp brengt momenteel haar CBp Carbon Green op de markt aan $1200 per ton. De CBp Carbon Green technologie recycleert 100% van oude banden en afvalrubber. Ongeveer 1/3 van recyclage van hulpbronnen resulteert in CBp Carbon Green en de overige 2/3 zijn hoogwaardige olie, gas en staal. De recyclage van CBp Carbon Green voorkomt ook de uitstoot van meer dan een ton broeikasgas voor ieder ton CBp Carbon Green ter vervanging van de normale industriële koolstof.

Mr. Novak, President van CBp, verklaart, "Wij verheugen ons in het feit dat het Bedrijf dit mijlpaalniveau bereikt heeft in haar ontwikkeling en financiële stabiliteit. We zijn van mening dat we aanzienlijke waarde gecreëerd hebben voor onze aandeelhouders en dat we op punt staan een belangrijke bijdrager te worden van essentieel product aan de rubberindustrie terwijl we een belangrijke rol zullen spelen in de oplossing van het ernstige milieuprobleem met betrekking tot de verwerking van gebruikte banden en afvalrubber."

Over CBp Carbon Industries Inc.

CBp Carbon Industries Inc. is een bedrijf op wereldschaal dat geavanceerde technologieën ontwikkelt en commercialiseert die volgens ons het milieu verrijken en de landen en gemeenschappen waar we operationeel zijn en we creëren waarde voor onze aandeelhouders. De focus van het bedrijf gaat voornamelijk uit naar de recyclage van banden met haar gepatenteerde technologie die 100% recyclage mogelijk maakt van banden en afvalrubber in commercieel haalbare verhandelbare componenten: staal, olie en CBp Carbon Green, een getest substituut ter vervanging van koolstof in de productie van banden en rubber.

Sinds 2006 verbieden Europese Unie richtlijnen het storten en inslaan van afvalbanden, verscheurde banden en bandenresten. Een EU wetenschappelijk team, actief in het "European Union Cooperative Research Recycle Tire (CRAFT) project", heeft de CBp Carbon Industries technologie geselecteerd als de "beste beschikbare technologie" om te voldoen aan de CRAFT doelstellingen op het gebied van recyclage.

Verklaringen met kijk op de toekomst - Dit persbericht kan "verklaringen met kijk op de toekomst" bevatten met betrekking tot CBp Carbon Industries Inc. en haar filialen, zakelijke en projectplannen. Dergelijke vooruitblikkende verklaringen vallen binnen de betekenis van Sectie 27A van de Obligatiewetgeving van 1933, zoals gewijzigd, en sectie 21E van de Amerikaanse obligatie en wisselkoers wetgeving van 1934, zoals gewijzigd, en zijn bedoeld te vallen onder de bescherming van deze secties. Waar CBp Carbon Industries Inc. een verwachting of geloof uitdrukt of impliceert met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen of resultaten is het bedrijf van mening dat deze verwachting of dit geloof redelijk onderbouwd is. Hoewel, vooruitblikkende verklaringen zijn onderhevig aan risico´s, onzekerheden en andere factoren die er toe kunnen leiden dat effectieve resultaten materieel verschillen van toekomstige resultaten die uitgedrukt, geprojecteerd of geïmpliceerd werden in dergelijke vooruitblikkende verklaringen. CBp Carbon Industries Inc. onderneemt geen enkele verplichting een vooruitblikkende verklaring bij te werken, tenzij wettelijk vereist.

Contactpersonen:
CBp Carbon Industries Inc.
E-mail: info@cpbcarbon.com
Website: www.cbpcarbon.com

The announcement was distributed by Hugin.
The issuer is solely responsible for the content of this announcement.

For address modifications please inform:
Tel.: 0049 (0) 341-2 24 56-30 or medialists@huginonline.com