XB introduceert Glasvezel Upgrade Garantie


ALMERE, 20080228 -- VPN-specialist XB introduceert bij haar internetverbindingen een Glasvezel Upgrade Garantie. Hiermee garandeert XB dat bedrijven gedurende een lopend contract kunnen overstappen op glasvezel zodra dat beschikbaar komt. Voorwaarde is dan wel dat het glasvezelnet open is, dat wil zeggen dat alle dienstenaanbieders op het glasvezelnetwerk kunnen aansluiten.

Het gebruik van het internet neemt nog steeds toe. Niet alleen consumenten hebben daardoor behoefte aan een snellere internetverbinding, ook bedrijven hebben behoefte aan meer bandbreedte. Terwijl organisaties voor hun interne netwerk gebruik maken van meer dan 100 megabit per seconde, moet het merendeel van de bedrijven het nog steeds doen met een 2 Mb/s internetverbinding. Naast het bestaande ADSL en SDSL zijn er ook snellere verbindingen tot 20 Mb/s mogelijk via de kabel of DSL-bundeling. De algemeen geldende verwachting is dat ook deze alternatieven voor de toekomst onvoldoende zullen zijn.

In veel steden en op tal van bedrijventerreinen zijn daarom glasvezelinitiatieven. Door middel van vraagbundeling proberen deze initiatieven voldoende markt te creëren om de aanleg van een glasvezelnetwerk mogelijk te maken. Ook de grote providers beloven glasvezel maar in de praktijk laat dat dikwijls lang op zich wachten of is het zeer kostbaar. Als gevolg hiervan wachten veel bedrijven met het upgraden van hun bestaande verbindingen. Daardoor blijven ze dan wel nodeloos lang werken met een langzamere verbinding dan wenselijk is voor de bedrijfsvoering. Sluiten bedrijven wel een nieuw contract af dan zijn ze dikwijls weer voor jaren gebonden aan de langzame verbinding. Hierdoor komt de vraagbundeling moeilijk van de grond.

XB is vooral bekend als operator-onafhankelijke leverancier van beheerde bedrijfsnetwerken. De `Glasvezel Upgrade Garantie' biedt bedrijven de mogelijkheid om altijd de best beschikbare internetverbinding te krijgen tegen een scherpe prijs. En komt er een glasvezelnetwerk beschikbaar, dan kan zonder problemen worden overgestapt. De Upgrade Garantie kan ook worden geboden als een IP-VPN moet worden samengesteld uit verbindingen van verschillende leveranciers of met verschillende technieken.