Ingezonden persbericht


Toptafels boeken vanaf 6 februari 10:00 uur

Nationale restaurant week van 3 ­ 9 maart: betaalbaar dineren bij toonaangevende restaurants

Amsterdam, 30 januari 2008- Op 3 maart start de derde editie alweer van het populaire culinaire evenement de Restaurant Week. En dit keer is deze manifestatie nationaal. Van 3 tot en met 9 draait het om genieten van driegangen diners voor slechts ¤25,- in meer dan 300 toprestaurants en tegelijkertijd bijdragen aan het goede doel Child At Venture van Jan Jaap van der Wal. Van iedere boeking gaat 1 euro naar dit goede doel. Steeds meer toonaangevende restaurants, zoals In den Zeveneden Hemel in Den Bosch, Harbour Club in Maastricht en Brasserie Le Camelia van het Okura Hotel, melden zich aan voor de culinaire manifestatie. Reserveren kan al vanaf 6 februari vanaf 10:00 uur via de website www.restaurantweek.nl.

Nu op nationaal niveau
De Restaurant Week, overgewaaid uit New York, is ook in Nederland een groot succes. Vorig jaar bezochten maar liefst 75.000 Nederlanders de zomereditie van dit evenement. Des te meer reden voor initiatiefnemer Jeroen van de Brink van DiningCity.com om het culinaire evenement nu landelijk te organiseren. Van 3 tot en met 9 maart kan men al voor 25 euro genieten van een driegangen diner en een uitgebreid lunchmenu staat voor 20 euro op de kaart.

300 deelnemende toprestaurants
Ruim 300 restaurants hebben zich opgegeven voor het evenement van 3 tot en met 9 maart, de complete lijst hiervan is te vinden op www.restaurantweek.nl. Toprestaurants zoals Brasserie Flo in Amsterdam, Boudoir in Rotterdam, Savarin in Voorburg, De Burgemeester in Linschoten, De Malle Molen in Gouda, In den Zeveneden Hemel in Den Bosch en Rozemarijn in Maastricht doen mee aan de Nationale Restaurant Week. Ook restaurants als Le Garage van TV-Chef Joop Braakhekke, The Dylan en Brasserie Le Camelia van het Okura hotel in Amsterdam zijn weer van de partij. Daarnaast ook de met een Michelinster bekroonde restaurants De Nederlanden in Vreeland a/d Vecht, Calla's in Den Haag, Paul van Waarden in Rijswijk, Amarone in Rotterdam, Cheval Blanc in Heemstede en 't Raethuys in Wateringen met de jongste Michelinchef van Nederland.

Child at Venture
Nóg een extra reden om de Nationale Restaurant Week te bezoeken: dit jaar steunt DiningCity de Stichting Child at Venture van stand-up-comedian Jan Jaap van der Wal. Van elke rekening gaat er 1 euro naar dit project, dat ondernemerschap van jongeren in de Derde Wereld ondersteunt.

Reserveren vanaf 6 februari
Reserveren voor de Nationale Restaurant Week kan vanaf 6 februari vanaf 10:00 uur via de website www.restaurantweek.nl. Om te voorkomen dat er geen plaats meer is tijdens de week zelf, ziet DiningCity.com er op toe dat er dagelijks tussen 12.00 en 12.30 uur extra couverts worden toegevoegd.

DiningCity.com is een toonaangevende online restaurantgids, gestart in 1998 en momenteel actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Antwerpen, Madrid, Geneve, Rome, New York en zelfs in Hong Kong. Bezoekers van de website kunnen restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's en interactieve mogelijkheden zoals online reserveren en virtuele tours. Wat DiningCity.com onderscheidt, is de combinatie van aantrekkelijk en aansprekend beeld en de interactieve mogelijkheden. Zie ook www.diningcity.com.

DiningCity.com
Contactpersonen: Jeroen van den Brink / Floris van Altena Telefoonnummers: 020 486 67 29 / 06 24 24 60 37 / 06 43 65 79 84 Email: jeroen.van.den.brink@diningcity.com / floris.van.altena@diningcity.com

USP Marketing PR
Contactpersonen: Tessa aan de Stegge / Charlotte Rings Telefoonnummer: 020 42 32 882
Email: tessa@usp.nl/ charlotte@usp.nl