Susan Smit over boek Eckhart Tolle

26/02/2008 11:14

American Book Center

Oprah Winfrey gaat een samenwerkingsverband aan met Eckhart Tolle, schrijver van de bestseller The Power of Now. Oprah heeft Tolle's laatste boek A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose gekozen voor haar boekenclub, naar eigen zeggen haar "boldest choice yet". Waar Oprah normaal gesproken slechts een aflevering aan een boek wijdt, zal zij nu vanaf 3 maart gedurende 10 weken samen met Eckhart via interactieve webcasts het boek bespreken. Oprah en Tolle behandelen elke week een hoofdstuk, waarbij de deelnemers vooraf en tijdens de uitzending vragen kunnen stellen aan Eckhart, hun ervaringen op het gebied van bewustwording online uit kunnen wisselen en opdrachten mee krijgen waarmee ze de behandelde stof in de praktijk kunnen brengen. Inschrijven voor deze interactieve workshops kan op www.oprah.com/anewearth.

In Nederland zal schrijfster en literair recensente Susan Smit discussiëren over het boek op 7 maart in de ABC Treehouse. The American Book Center organiseert in samenwerking met Penguin Books Benelux een drietal discussie-avonden in de ABC Treehouse in Amsterdam over A New Earth waarbij de webcasts centraal zullen staan. Maandag 3 maart is de eerste webcast van Tolle en Oprah, de eerste bijeenkomst in de Treehouse zal op vrijdagavond 7 maart plaatsvinden. Gezamenlijk zal er naar de webcast gekeken worden. Hierna wordt Susan Smit geïnterviewd over de invloed van Tolle op haar werk. Natuurlijk is er gelegenheid voor vragen, napraten en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Meer informatie over het boek en de discussie-avonden is te vinden op www.abc.nl.

In A New Earth neemt Tolle het op tegen het denken, dat in de Westerse moderne samenleving het leven totaal beheerst. Hij laat zien dat - in tegenstelling tot de algemene opvatting - wij niet samenvallen met onze gedachten maar eerder toeschouwers zijn, die kunnen leren om uit de maalstroom van gedachten te stappen. Hij maakt dit inzichtelijk aan de hand van praktische voorbeelden en situaties, zoals relaties, werk en familie. Met behulp van Tolle's boek ziet de lezer in waar bepaalde gedragspatronen en emoties vandaan komen en raakt hij in staat op een meer authentieke manier met situaties om te gaan. Kortom, The Secret leerde ons misschien hoe we de "droom" waarin wij leven leuker kunnen maken, maar A New Earth leert ons hoe we eruit kunnen ontwaken. Met als uiteindelijke doel een liefdevoller en gezondere wereld: A New Earth.

Het boek zal vele miljoenen lezers bereiken. Tot nu toe zijn er 3,3 miljoen exemplaren van A New Earth verkocht, waarvan het laatste 1,3 miljoen sinds de aankondiging op 30 januari jongstleden dat Oprah het als bookclub-titel selecteerde. Verwacht wordt dat A New Earth het succes van The Secret zal evenaren of zelfs zal overstijgen. In Nederland is Oprah ongekend populair. Na Amerika krijgt Oprah's website de meeste hits vanuit Nederland.





http://www.abc.nl