Persuitnodiging: Ter Horst reikt 3 maart KVO-ster uit aan Kalverstraat

26/02/2008 11:14

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

PERSUITNODIGING

Minister Ter Horst reikt tweede ster Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan winkelgebied Kalverstraat/Nieuwendijk

Het winkelgebied Kalverstraat/Nieuwendijk in Amsterdam ontvangt maandag 3 maart aanstaande de tweede ster Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De ster geeft aan dat ondernemers, gemeente, politie en brandweer samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid van het winkelgebied te vergroten. Kalverstraat/Nieuwendijk is het eerste winkelgebied in Amsterdam met een tweede ster. Speciaal voor deze gelegenheid is minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aanwezig bij de uitreiking. Samen met Geert Vermeer, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), bekroont zij het winkelgebied met een tweede ster door een stoeptegel te plaatsen in het winkelgebied.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de uitreiking van de tweede ster op maandag 3 maart aanstaande. Het programma ziet er als volgt uit:

11.30 uur Ontvangst bij HEMA, Nieuwendijk 174-176, Amsterdam 12.00 uur Welkom
12.02 uur Uitleg over het KVO project in de Nieuwendijk en Kalverstraat Door de heer H. Hooischuur, filiaalmanager HEMA en tevens voorzitter van de werkgroep KVO Nieuwendijk/Kalverstraat 12.10 uur Overhandiging tweede ster
Door de heer G.J.L.M. Vermeer, voorzitter Hoofdbedrijfschap Detailhandel 12.15 uur Speech
Door mevrouw dr. G. ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 12.25 uur Gezamenlijke wandeling naar de Kalverstraat
12.40 uur Leggen van de 'tweede ster' tegel door de minister en de voorzitter van het HBD. 12.45 uur Einde programma (gelegenheid voor de pers om nadere vragen te stellen aan ondernemers, politie, gemeente, HBD en straatmanagers van het winkelgebied)

Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kunt u zich melden bij: Hans Verweij, afdeling Communicatie Hoofdbedrijfschap Detailhandel, e-mail h.verweij@hbd.nl, telefoon 070-3385608 / 06-10393642.

Aanpak Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden is een gevolg van afspraken tussen de detailhandel en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Economische Zaken. Adviseurs van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel begeleiden winkeliersverenigingen bij het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Bij KVO staat samenwerking centraal. Ondernemers, gemeente, politie en brandweer maken gezamenlijk afspraken om een winkelgebied of bedrijventerrein veiliger te maken en leggen dit vast in een samenwerkingsovereenkomst. Hiervoor ontvangen zij de eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen. Als ook maatregelen worden genomen om de omgeving van het gebied (bijvoorbeeld in de buurt gelegen parkeerterreinen/-garages) schoon en veilig te houden, volgt een tweede ster. De derde ster volgt als 60 procent van de winkeliers binnen een bepaald gebied ook de veiligheid in de eigen winkel onder de loep heeft genomen.