Gemeente Amsterdam



Uitnodiging

an de redacties en correspondenten A

Datum 27 februari 2008
Kenmerk 006

Opening taxistandplaats CS voor kwaliteitstaxi's

Geachte mevrouw, mijnheer, Op 3 maart is de opening van de nieuwe taxistandplaats bij het Centraal Station. Tijdens de opening overhandigen burgemeester Cohen en wethouder Herrema de toegangspas tot de standplaats aan de eerste chauffeur. Vanaf 3 maart kunnen alleen nog kwaliteitstaxi's met een belanghebbendenvergunning op de taxistandplaats Centraal Station hun diensten aanbieden. Op die manier wil de gemeente ervoor zorgen dat het taxiaanbod weer een visitekaartje voor de stad wordt.

Iedere taxiondernemer kan een vergunning voor het CS aanvragen als hij voldoet aan een aantal kwaliteitseisen waaronder een TX keur (landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxi's), stratenkennis, een auto die niet ouder is dan zes jaar, een dieselauto moet een roetfilter hebben en een ontheffing voor de tram- en busbanen.

De Amsterdamse Alliantie, met Kamer van Koophandel voorman Schwirtz als voorzitter, steunt het initiatief met de standplaats voor kwaliteitstaxi's. De Alliantie ziet het als een prima actie voor Amsterdam als gastvrije stad. De Amsterdamse Alliantie is een samenwerkingsverband van het Amsterdamse bedrijfs- en culturele leven en streeft ernaar om bezoekers beter van dienst te zijn en Amsterdam als bezoek - en vestigingslocatie aan de top te houden.

Datum: maandag 3 maart 2008 Plaats: informatiestand taxistandplaats Centraal Station Tijd: 09.00-10.00 uur Programma:
09.00 uur: genodigden verzamelen zich bij de informatiestand naast de taxistandplaats 09.15 uur: burgemeester Cohen en wethouder Herrema openen de taxistandplaats 09.25 uur: korte toespraak van burgemeester Cohen en Oswald Schwirtz, voorzitter van de Amsterdamse Alliantie 09.40 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de opening van de taxistandplaats voor kwaliteitstaxi's bij het Centraal Station. U kunt zich aanmelden via kdongen@bda.amsterdam.nl.

Met vriendelijke groet,
afdeling Bestuursvoorlichting