Gemeente Helmond


Verkeerslichten V. Stationsweg-Engelseweg

Van maandag 3 maart - vrijdag 14 maart worden de verkeerslichten op kruispunt Verlengde Stationsweg Engelseweg vernieuwd.

Het netwerksysteem van intelligente verkeerslichten in Helmond wordt zo steeds verder uitgebreid. Het kruispunt Verlengde Stationsweg Engelseweg blijft tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer met uitzondering van de linkerbaan van de Engelseweg over het spoor komende vanaf de Kanaaldijk. Er worden omleidingsborden en een tijdelijke verkeersregelinstallatie geplaatst.

Verbeteren verkeerslichten

De renovatie bestaat uit het vervangen van de huidige lampen door duurzame en beter zichtbare LED-lampen. Ook komen er nieuwe drukknoppen, bekabeling en detectievelden in de weg. De vernieuwde verkeerslichteninstallatie wordt aangesloten het netwerksysteem Utopia.

Wegwerkzaamheden op één kaart

Alle wegwerkzaamheden in de regio Eindhoven-Helmond staan op de site haalmeeruitdeweg.nl. Als weggebruikers weten waar er aan de weg gewerkt wordt, kunnen ze daar met hun route- en tijdplanning rekening mee houden.

Verbetering infrastructuur

De gemeente werkt actief aan het verbeteren van de infrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid in Helmond. Om Helmond bereikbaar en veilig te houden moeten er regelmatig wegwerkzaamheden uitgevoerd worden. Zonder deze werkzaamheden zou het wegdek op een gegeven moment niet meer begaanbaar zijn en zou het wegennet dichtslibben. De noodzakelijke werkzaamheden brengen helaas wel hinder met zich mee. De gemeente vraagt de weggebruikers om begrip hiervoor.