Gemeente Emmen

Persbericht: scholen Emmerhout maken werk van afval

28 februari 2008

Maandag 3 maart starten de basisscholen Mgr. Bekkersschool en de Tondel uit Emmerhout met een zwerfafvalproject. Het project is een initiatief van Rotaryclub Emmen. Ook Buurtsupport, Area Reiniging en de gemeente Emmen werken mee aan het project.

Maandag 3 maart om 13.15 uur geeft wethouder Holman het startschot voor het project. De kinderen van groep 8 van beide scholen gaan dan bezig met een schoonmaakactie in hun wijk onder leiding van Buurtsupport en Rotaryclub Emmen. Dinsdag brengen de leerlingen een bezoek aan Area Reiniging waar ze van alles leren over de weg van het afval. De rest van de week werken de leerlingen in kleine groepen aan (afval) onderwerpen zoals restafval, GFT en KCA. Ze maken werkstukken en bezoeken organisaties die met afval te maken hebben. Het project wordt afgesloten met een bezoek aan Essent in Wijster waar de kinderen uitleg over afvalverwerking en een rondrit over het terrein van de afvalverwerker krijgen.
In de week van 17 maart presenteren de kinderen de resultaten van het project.

Initiatief Rotary
In juni 2007 werd door de Rotary Club Emmen een golftoernooi georganiseerd. De opbrengst was bedoeld voor projecten voor de jeugd in Zuidoost- Drenthe. Deels waren deze gericht op verbetering van de situatie van jongeren die in een achterstandspositie verkeren. Voor een ander deel richten de projecten zich op verandering van houding en gedrag van jongeren in hun eigen woon- en leefomgeving, met name gericht op de problematiek rond zwerfafval. Vandaar dat de Rotary Club Emmen dit project ook steunt.

Zwerfafvalproject
Het project past binnen het Emmense (zwerfafval)project We doen het gewoon, Emmen schoon en de landelijke opschoondag van Nederland Schoon op 15 maart.

Leefomgeving
De gemeente Emmen steunt de actie van harte. Kinderen die zich inzetten om hun buurt schoon te houden, is een mooi initiatief. De gemeente Emmen zet zich op diverse vlakken in om de Emmense leefomgeving schoon te houden. Daarbij heeft zij de hulp van andere partijen hard nodig.

De gemeente hoopt dat dit initiatief kan uitbreiden naar andere scholen binnen de gemeente.

IFRAME: printFrame

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2008 Gemeente Emmen