Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw hoofdstuk in succesverhaal

The 5th verovert harten liefhebbers wodka, champagne en een voortreffelijk diner in een aangename ambiance

Amsterdam, februari 2008 ­ In het rijk geschakeerde horeca-aanbod van Amsterdam springt er zo nu en dan een geweldig succes tussenuit. Dat gaat zeker op voor wodka- en champagnebar, restaurant en private diningroom the 5th in de Reguliersdwarsstraat 41. Na de opvallende start als wodkabar in 2003, werd the 5th zo immens populair, dat aan de roep van de enthousiaste klanten tegemoet is gekomen en het concept uitgebreid is met een kwaliteitsrestaurant. Vanwege ook dat doorslaande succes, heeft the 5th nu een tweede bar geopend op nummer 45! Zo heb je een compleet avondje uit op één plek: van aperitief en diner tot natafelen tot diep in de nacht. Ook tijdens de Restaurantweek! Wie in deze week geen tafel heeft kunnen bemachtigen hoeft zich geen zorgen te maken, want vanaf 3 maart kan men voortaan altijd terecht voor een 3 gangen menu van ¤ 25,-.

Weer volop ruimte voor oorspronkelijk idee
The 5th wilde niet bezwijken onder het eigen succes. Vandaar dat het oorspronkelijke concept nu weer volop de ruimte krijgt. In de wodkabar wordt een gamma van maar liefst 80 verschillende soorten aangeboden. Ze zijn afkomstig uit landen als Rusland, Polen en Zweden en zijn geselecteerd op hun specifieke smaak, karakter en leeftijd. Buitengewoon trots is the 5th op zijn huismerk, Element. De specialisten van the 5th kunnen gasten wegwijs maken met een wodkaproeverij, waarbij voor slechts ¤ 20,- vier verschillende soorten uitgebreid worden beoordeeld.

En ondertussen op nr. 41...
...gaat het natuurlijk onverminderd door! Of je er nu met vrienden, familie of zakenrelaties bent, een avond in the 5th is altijd een feest. Het restaurant, dat ook meedoet aan de Restaurantweek vanaf 3 maart, biedt een Franse en internationale kaart. Alleen verse seizoensproducten zijn verwerkt. De openingstijden zijn ruim: vanaf 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 2.00 uur 's nachts (overige dagen tot 24.00 uur). Voor diegenen die geen plek meer hebben kunnen bemachtigen tijdens de Restaurantweek heeft the 5th goed nieuws: vanaf die week kun je voortaan altijd terecht voor een 3 gangen menu van ¤ 25,-! De sfeervolle champagnebar De Gouden Bocht op de eerste verdieping heeft zeker 30 soorten champagne op temperatuur liggen. Elke maand wordt een ander champagnehuis onder de aandacht gebracht, waarvoor dan aantrekkelijke kortingen gelden. De Private Dining, een stijlvolle en luxe ruimte (maximaal 20 mensen) op de bovenste verdieping is ideaal voor een besloten diner of een feest met familie, maar kan ook op fraaie wijze worden omgetoverd tot een perfecte omgeving voor een vergadering, een training of een presentatie.

Proeverijen, workshops en combinaties
Door de uitbreiding is the 5th nu nog beter in staat om de gasten aantrekkelijke arrangementen aan te bieden. Een greep uit de bijzondere belevenissen:
- champagneproeverij (3 domeinen) in de champagnebar, variërend van bruts tot de topmerken
- wodkaproeverij (4 soorten) in de vernieuwde wodkabar
- cocktailworkshop in de bar; een professionele shaker leert je in anderhalf uur het vak, waar je ook nog een certificaat voor krijgt!
- combinatie champagne en cocktailworkshop

- combinatie wodka- en champagneproeverij met hapjes, ook mogelijk in Private Dining

The 5th is in 2003 begonnen als wodkabar en heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt tot kwaliteitsrestaurant, champagnebar, vergaderruimte en een private diningroom. De Frans en internationaal georiënteerde keuken is op vrijdag en zaterdag geopend tot 2.00 uur 's nachts. Uit liefde voor wodka biedt the 5th de keuze uit 80 verschillende soorten, afkomstig uit heel de wereld. Ook voert the 5th een eigen huismerk, Element Wodka. Daarnaast heeft the 5th zeker 30 soorten champagnes in huis. Elke maand wordt een ander champagnehuis gepresenteerd. De luxueuze privé ruimte is geschikt voor diverse doeleinden. Hier kan geheel besloten met familie, vrienden of zakenrelaties worden gedineerd of vergaderd. The 5th is gevestigd in de Reguliersdwarsstraat 41 en 45, tussen Singel en Herengracht, in het centrum van Amsterdam. www.the-5th.nl.