Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (10-08)

29 februari 2008

College 2007


Wethouder Lewis start pilotproject Mediacoach
Wethouder Marjolijne Lewis start maandag 3 maart om 11.00 uur het pilotproject Mediacoach door het tekenen van een overeenkomst bij OBS De Horst aan de Zwanenhoek 41. Het project, een samenwerking tussen de Bibliotheek Spijkenisse en OBS De Horst, moet er voor zorgen dat basisschoolleerlingen meer gaan lezen. Daarnaast moet de mediacoach, een bibliothecaris, kinderen helpen bij het zoeken naar informatie en de presentatie daarvan met behulp van de computer.

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar
Burgemeester Salet feliciteert maandag 3 maart om 11.45 uur echtpaar Van den Brand - Piersma met hun 60-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Van den Brand zijn op 3 maart 1948 in Rotterdam getrouwd. Ze hebben drie kinderen, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Burgemeester reikt diploma`s buurtagenten uit
Burgemeester Salet reikt donderdag 6 maart om 09.30 uur diploma`s uit aan vijftien buurtagenten in de Burgerzaal van het stadhuis. Dit is de achtste groep die de Leergang buurtagenten Rotterdam-Rijnmond afrondt. De buurtagenten krijgen door de leergang meer zicht op de processen m.b.t. het veiligheidsbeleid en de rol die zij daarin kunnen vervullen.

Burgemeester reikt prijzen aan kunstenaars atelier De Kwast uit Burgemeester Salet reikt donderdag 6 maart om 13.30 uur prijzen uit aan de kunstenaars van atelier De Kwast in de Burgerzaal van het stadhuis.

De gemeente heeft een wedstrijd uitgeschreven onder de kunstenaars om het mooiste ontwerp te schilderen van een typisch Spijkenisser onderwerp, zoals de kerk, de Mannetjes op de Krom of de molen. Het winnende ontwerp komt als afbeelding op een relatiegeschenk dat de burgemeester bij diverse gelegenheden kan weggeven. Alle ingezonden ontwerpen zijn vanaf maandag 10 maart te zien in de hal van het stadhuis.

Het Atelier De Kwast in Spijkenisse is gevestigd aan de M.A. de Ruijterstraat 4. In dit Atelier werken kunstenaars met een verstandelijke handicap één of meer dagen per week onder begeleiding van medewerkers van de dagbesteding.

Wethouder `t Hart opent Freddy`s ijssalon
Wethouder Gert-Jan `t Hart opent zaterdag 8 maart om 12.00 uur Freddy`s ijssalon aan de Nieuwstraat 105a. Hij schept het eerste bolletje voor de genodigden. Vanaf 13.00 uur is de ijssalon open voor publiek en zijn de ijsjes tot 17.00 uur gratis. Freddy`s ijssalon verkoopt naast ambachtelijk schepijs ook warme wafels, poffertjes, jus d`orange en een aantal soorten koffie.