FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Estafettestaking komt naar Worksphere

De estafettestaking in de kleinmetaal die sinds afgelopen maandag het land door trekt, komt maandag 3 maart aan in Eindhoven. Werknemers van Strukton Worksphere worden opgeroepen het werk voor 24 uur neer te leggen.

De stakers verzamelen zich aan de bedrijfspoorten, waarna een deel van hen afreist naar de landelijke manifestatie in Eindhoven. Om 12 uur die middag wordt in Maarssen aan de algemeen directeur van Worksphere een petitie aangeboden.

Hetty Kijzers, bestuurder FNV Bondgenoten: "Ook Worksphere is nog steeds niet bereid met een fatsoenlijke cao te komen. De werknemers hebben er genoeg van en leggen dus het werk neer."

Nadat het conflict met de werkgeversorganisaties ontstond, heeft FNV Bondgenoten de individuele werkgevers de mogelijkheid geboden alsnog met de vakbondseisen akkoord te gaan. Op die manier kon een staking worden voorkomen. Worksphere is niet op dit aanbod ingegaan. Kijzers: "Nu duidelijk is dat Worksphere echt niet wil investeren in haar werknemers, is een staking onvermijdelijk."

Werknemers van Worksphere wordt gevraagd zich maandag bij aanvang van hun dienst als staker in te schrijven en de petitie voor een fatsoenlijke cao te ondertekenen. Daarna vertrekken stakers van enkele vestigingen naar de manifestatie in Eindhoven. De kadergroep van Worksphere zal met ongeveer 12 personen de petitie namens hun collega's aan de directeur aanbieden.

---