Gemeente Bodegraven

Invoering afvalpas voor het afvalbrengstation De Driewerf

DSC00587.JPG
Vanaf 3 maart kunt u alleen nog met uw afvalpas uw afval bij het afvalbrengstation De Driewerf aanbieden. Alle huishoudens van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk krijgen deze week een brief waarin deze maatregel wordt uitgelegd. Met de invoering van het nieuwe registratiesysteem wordt oneigenlijk gebruik van het afvalbrengstation voorkomen.

Een deel van die brieven bevat een afvalpas met een uitleg over het gebruik van de afvalpas. Sommige inwoners hebben al een afvalpas voor het gebruik van de ondergrondse container. Zij ontvangen geen pas maar worden per brief geïnformeerd over de nieuwe functie van de pas. Als u de brief deze week niet ontvangt of vragen heeft kunt u contact opnemen met Cyclus, tel. (0182) 547 500.

Hoe werkt het?

De bezoeker rijdt naar het afvalbrengstation. Bij de slagboom houdt de bezoeker de pas voor de lezer. Een medewerker van Cyclus informeert naar de soorten afval die worden aangeboden. De slagboom gaat open en de bewoner kan zijn of haar afval in de juiste bak deponeren. Voor het deponeren van sommige soorten afval worden kosten in rekening gebracht. Zo nodig kunt u contant betalen of pinnen. Informatie over de verschillende soorten afval en de afvalaanbied-regels kunt u lezen op de afvalkalender 2008 of kijk op onze website www.bodegraven.nl.

Startsein

Op 3 maart 2008 nemen wethouder Schrier van Reeuwijk en wethouder Van Veelen van Bodegraven, samen met Cyclus directeur Nico Mensing op feestelijke wijze het nieuwe toegangssysteem voor het afvalbrengstation in gebruik.

Het afvalbrengstation

Een afvalbrengstation is een locatie waar inwoners hun grof huishoudelijk afval kwijt kunnen. Het afvalbrengstation is zo ingericht dat op een gebruiksvriendelijk manier afvalstoffen kunnen worden ingezameld. Het station De Driewerf is toegankelijk voor inwoners van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk.