Gemeente Schiedam


Februari

Nota Integraal Jeugdbeleid In Commissie SB

28 februari 2008

De commissie Samenleving en Bestuur vergadert op 3 èn 5 maart aanstaande. Aan de agenda voor 5 maart is een agendapunt toegevoegd: de nota Integraal Jeugdbeleid 2008-2012. Het college heeft de nota, getiteld Jong zijn in Schiedam: ieders zorg!, op 26 februari vastgesteld. Voorlopig is het nog een concept, want na bespreking in de commissie brengt het college de nota in de inspraak. Daarna zal de definitieve besluitvorming plaatsvinden.

Middels dit jeugdbeleid probeert de gemeente een dubbele opdracht uit te gaan voeren: alle Schiedamse jongeren moeten de mogelijkheden hebben zich optimaal te ontwikkelen; extra aandacht moet worden besteed aan kwetsbare groepen, kinderen en jongeren die in de knel dreigen te komen. Om dat te kunnen doen zijn er uitgangspunten geformuleerd, die direct zijn vertaald in concrete actiepunten. Eén daarvan is het inrichten van twee Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) waarin tenminste de Jeugdgezondheidszorg, opvoed- en opgroeiondersteuning, het bureau Jeugdzorg en de schakel met de schoolzorgstructuur zijn gebundeld. Het college wil hiervoor een manager CJG in gemeentedienst aanstellen.

De resultaten van de commissiebespreking worden aan het college gemeld. Daarna kunnen burgers en instellingen erop gaan reageren.

Klik op de link om de nota Integraal Jeugdbeleid te bekijken.