Gemeente Goirle

Oud-burgemeester Van den Wildenberg overleden

De heer A.H.M. van den Wildenberg, oud burgemeester van Goirle, is zondag 17 februari 2008 overleden. Hij is 79 jaar oud geworden. De heer Van den Wildenberg was 20 jaar lang burgemeester van Goirle, namelijk van 1970 tot 1990.

Bestuurlijke periode
De heer Van den Wildenberg was een actief en bekwaam bestuurder. In de twee genoemde decennia kwam er veel tot stand. Hij droeg in belangrijke mate bij aan de totstandkoming en de uitvoering van het ontwikkelingsplan voor Goirle.
In zijn bestuursperiode werden in dat kader ondermeer een groot aantal woningen gebouwd, het eerste winkelcentrum De Hovel gerealiseerd, een nieuw gemeentehuis in gebruik genomen, het fraterklooster ingericht als sociaal cultuureel centrum (het voormalige Jan van Besouwhuis), de omleidingsweg rondom de dorpskern aangelegd (de huidige Turnhoutsebaan) en de sportvoorzieningen op peil gebracht. Daarnaast zette hij zich onder meer in voor de Vriendschapband met Krasnogorsk en de Goirlese Lokale Omroep.

Goirles enige Ereburger
Bij zijn afscheid in 1990 werd hij door de gemeenteraad tot ereburger van de gemeente Goirle benoemd. De heer Van den Wildenberg is de enige inwoner die tot nu toe deze bijzondere titel heeft gekregen. Tevens werd bij zijn afscheid besloten het gemeentelijk sportpark aan de Spoorbaan zijn naam te geven.

Condoleanceregister
In de hal van het gemeentehuis ligt een condoleanceregister.

De begrafenis vindt op vrijdag 22 februari a.s. om 11.30 uur plaats in de St. Jan te Goirle.