Politie Drenthe

Maandag

Assen, 03-03-2008

Eenzijdig verkeersongeval

ZUIDLAREN Een 58-jarige automobiliste uit Zuidbroek is zondagochtend op de Nieuwe Dijk betrokken geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De vrouw reed met haar auto over de Nieuwe Dijk en kwam uit de richting van Zuidlaarderveen. Op een gegeven moment verloor de vrouw de macht over het stuur waarna zij, via de berm, half in een sloot en half op een stuk bouwland tot stilstand kwam. De automobiliste raakte niet gewond. (08-116425)

Verkeersongeval met letsel

TYNAARLO De politie kreeg zondagmiddag een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de Eisenbroeken. Ter plekke bleek vrouw, waarvan de identiteit nog onbekend is, met een quad te zijn verongelukt. Met onbekend letsel werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (08-116466)

Rijden onder invloed van alcohol

GIETEN De politie heeft zondagochtend een 48-jarige automobilist uit Valthermond aangehouden op de N34. De automobilist had een paaltje geraakt en was vervolgens in een sloot beland. De man moest een blaastest ondergaan en scoorde 1,69 promille. Op het politiebureau werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Politie vordert rijbewijs in

NIEUW WEERDINGE De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 49-jarige automobilist uit Velserbroek ingevorderd op de N391. De man reed 153 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (08-116481)

Politie houdt dronken man aan

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 47-jarige man uit Emmen aangehouden op het Noordeind. De dronken man liep op het Noordeind en veroorzaakte daardoor een gevaarlijke verkeerssituatie. Een 24-jarige automobilist uit Emmen sprak de man aan op zijn gedrag en kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht. De 47-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten. (08-116525)

Politie houdt jongeman aan wegens mishandeling

MEPPEL De politie heeft zondagavond een 17-jarige jongeman uit IJhorst aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht een 23-jarige man uit Meppel te hebben geslagen bij een restaurant aan de Grote Kerkstraat. De jongeman uit IJhorst werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-116510)

Politie houdt man aan met drugs

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige man uit Emmen aangehouden op de Brinkenweg. De man werd ter controle aan de kant van de weg gezet. Tijdens de controle roken de agenten een sterke weedlucht in de auto. De auto werd vervolgens doorzocht en er werd drugs gevonden. Twee zakjes met weed en een zakje met harddrugs werden aangetroffen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Politie controleert op alcohol

BOVENSMILDE De politie heeft zondagavond een alcoholcontrole gehouden op de Hoofdweg. In totaal werden 24 blaastesten uitgevoerd, niemand was in overtreding. (08-116513)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.