Gemeente Bolsward


Nieuws

03-03-08

Informatieavond groenplannen de Marne II

overzicht marne verkleind.jpg

Vanavond om 20:00 uur is een informatieavond in De Doele, Nieuwmarkt
24 in Bolsward. Hier wordt een toelichting gegeven op de groenplannen van de Marne II.

In 2006 zijn plannen gepresenteerd om een gedeelte bosplantsoen - gelegen tussen de A7 en de Oude Rijksweg 43 - voor het nieuwe bedrijventerrein de Marne II te kappen en het gebied anders in te richten. Doel van de plannen is om zicht te krijgen op het nieuwe bedrijventerrein.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 9 mei 2006 een motie aangenomen waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om de plannen te wijzigen. De raad wil dat de afspraken met de exploitant van het bedrijventerrein nagekomen worden maar dat ook rekening gehouden wordt met de geluiden uit de samenleving. De samenleving wil graag een belangrijk deel van de bestaande bebossing en struikgewas behouden of in de omgeving terugplanten. De betreffende vergunningen zijn naar aanleiding hiervan ingetrokken.

De afgelopen tijd zijn samen met een klankbordgroep, de exploitant en Rijkswaterstaat nieuwe plannen ontwikkeld. Bij de Dienst Regelingen van het Ministerie van LNV is een melding gedaan in het kader van de Boswet, voor het gedeelte gelegen in Wûnseradiel. Voor het gedeelte gelegen in Bolsward is op 18 december 2007 een nieuwe kapvergunning verleend, die op 19 december 2007 in deze krant is gepubliceerd.

Het college van burgemeester en wethouders organiseert een informatieavond om deze plannen toe te lichten.

Deze informatieavond wordt gehouden op maandag 3 maart 2008 om 20.00 uur in De Doele, Nieuwmarkt 24.

U bent van harte welkom!

feed