Echtpaar slachtoffer oplichting

Neede, 03-03-2008 o Een onbekende man heeft donderdag 28 februari een bankpasje van een echtpaar uit Neede weggenomen. Later op de middag is met deze pas 6250 euro gepind.

Rond 11.00 uur kwamen bij de woning van het echtpaar een man en een vrouw aan de deur. De man vroeg naar een niet bestaand adres in Neede. De man werd binnengelaten om het adres op te zoeken in het telefoonboek. De vrouw bleef buiten. Na enige tijd vertrok de man weer. s-Middags kwam de man weer terug bij de woning en heeft toen vermoedelijk kans gezien om een bankpasje weg te nemen.

Aan het eind van de middag werd de aangever gebeld door iemand die verklaarde namens de bank te bellen. Deze persoon verklaarde dat hij de bankgegevens wilde controleren en vroeg daarbij om de pincode. De argeloze aangever verstrekte de pincode. Vrijdag 29 februari kreeg de aangever het vermoeden dat iets niet klopte, hetgeen werd bevestigd toen hij de bank belde. Het gaat om een blanke man met kort haar en een tenger postuur. De man reed vermoedelijk in een rode auto.

De politie waarschuwt voor dergelijke zgn. babbeltrucs. Geef nooit de code van een pinpas aan anderen. Ook medewerkers van een bank zullen nooit om een code van een pinpas vragen. De politie verzoekt getuigen, of mensen die hetzelfde mee hebben gemaakt contact op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844.