Politie Groningen

Maandag 3 maart 2008

Provincie Groningen, 03-03-2008

Groningen: man onwel achter stuur

Een 80-jarige automobilist uit Tynaarlo is zondagmiddag overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed richting het Julianaplein in Groningen. Plotseling voelde hij zich niet goed worden, waardoor hij per ongeluk op de rem trapte in plaats van op het gaspedaal. Een 65-jarige automobilist uit Annen kon zijn voorganger niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Tynaarlo is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man aangehouden voor bezit vuurwapen

De politie heeft zondagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in een horecagelegenheid aan de Noorderhaven een wapen te koop aangeboden. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Bij zijn fouillering werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietsers tot stilstand tegen politieauto

Twee jongemannen uit Groningen, 18 en 20 jaar, kregen het zondagnacht niet voor elkaar om aan de politie te ontkomen. De politie wilde het tweetal controleren bij het Emmaviaduct. De heren reden op een scooter over het voetpad, droegen geen helm en de scooter had geen kenteken. Na het geven van een stopteken gingen ze er echter vandoor. Even later zagen agenten de twee mannen op de Parkweg. De weg werd hen versperd, doordat de politieauto dwars op de weg werd geparkeerd. Opnieuw probeerde het tweetal te ontkomen, maar ze raakte de politieauto en kwamen ten val. De jongeren liepen hierbij geen letsel op. De politieauto raakte slechts licht beschadigd. De heren konden met vier bekeuringen op zak hun weg vervolgen.

Schildwolde: politie zoekt getuigen ongeval

Een 35-jarige automobilist uit Slochteren is zondag in een sloot beland. De man reed omstreeks 13.30 uur over de Meenteweg in de richting van Schildwolde. Uit tegenovergestelde richting kwam ook een aantal autos. Eén van die autos reed volgens de man uit Slochteren te veel links, waardoor hij moest uitwijken. Hij kwam in de berm terecht en vervolgens via een verkeersbord en een boom in de sloot tot stilstand. De onbekend gebleven automobilist die te veel links reed, is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Mensen die dit ongeval hebben zien gebeuren worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Oude Pekela: inbraken in woningen

Bij een drietal inbraken in woningen in Oude Pekela zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse goederen zoals televisies en dvds buit gemaakt. Ingebroken werd in huizen aan de Thorbeckelaan, de Burgemeester van Weringstraat en aan De Savornin Lohmanlaan. In alle gevallen kwamen de daders binnen door een raam te openen of te verwijderen. Een vierde inbraak aan de Veemstede mislukte, waarschijnlijk doordat de bewoners thuis kwamen. De politie is onder meer met een buurtonderzoek begonnen.

Meedhuizen/Overschild: dure overtreding en rijbewijzen ingevorderd

Een 45-jarige inwoner van het Duitse Schlagsdorf kreeg zondag een dure rekening gepresenteerd nadat hij op de provinciale weg N362 bij Meedhuizen veel te hard had gereden. De automobilist liet een snelheid van 151 kilometer noteren waar 80 is toegestaan. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hem een boete van 620 euro opgelegd. Nadat hij deze had betaald, mocht de man zijn weg vervolgen. Een 24-jarige landgenoot uit Weener raakte zondag - vooralsnog zijn rijbewijs kwijt nadat hij op dezelfde provinciale weg in de omgeving van Nieuwolda de snelheidsbepalingen had genegeerd. De man reed met zijn auto onder meer met 120 kilometer per uur door een zone waar 60 kilometer als maximum geldt. Tegen hem is na het invorderen van het rijbewijs proces-verbaal opgemaakt. Een 40-jarige inwoner van Farmsum kan voorlopig eveneens naar vervangend vervoer omzien. Deze automobilist lapte op de Groeveweg bij Overschild het maximum van 60 kilometer aan de laars waarbij hij op een geven moment de snelheidsmeter op 130 kilometer per uur bracht. Tegen hem werd uiteindelijk proces-verbaal opgemaakt wegens een overschrijding van de limiet met 57 kilometer per uur netto. De man mocht eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1530, aantal overtredingen: 250, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 752, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 370, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 523, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.