Persberichten 03/03 ochtend

Regio, 03-03-2008

Leiden Beroving pizzakoerier Een 16 jarige Leidenaar is op zondag 2 maart, rond 21.30 uur beroofd van pizzas en een geldbedrag. De Leidenaar werd eropuit gestuurd om pizzas te bezorgen op de Oude Herengracht. Daar aangekomen werd hij door drie jongens beroofd. De verdachten liepen na de beroving weg in de richting van de Kalvermarkt. De Leidenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart naar de drie verdachten. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben worden gevraagd contact te maken met de politie van Leiden via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft vrijdag 29 februari even voor middernacht acht jongens uit Alphen en Ter Aar aangehouden na een vechtpartij op de President Kennedylaan ter hoogte van de bowling. Tussen twee groepen jongeren vielen na een woordenwisseling over en weer klappen. Een negende jongen werd voor behandeling aan een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De groep jongens, in de leeftijd van tussen de 16 en 19 jaar, zijn na de verhoren weer heengezonden.

Gouda Onderzoek naar bedreiging en mishandeling Een 48 jarige man uit Gouda heeft aangifte gedaan nadat hij op zondag 2 maart rond 09.00 uur was beledigd, bedreigd en mishandeld door drie jongens die in een auto zaten. De man liep op het Bouwmeesterplein met zijn hond toen een auto met geopend portierraam naast hem kwam rijden. Uit de auto werden beledigende en provocerende opmerkingen gemaakt. Uit opmerkingen en bewegingen dacht hij dat er een mes werd gezocht. Zover wilde hij het niet laten komen, sloeg de bestuurder een aantal keren in zijn gezicht, trok zijn jas over zijn hoofd en liep weg. De auto reed daarna op hem in waarbij hij, ondanks dat hij opzij sprong, licht werd geraakt. De bestuurder van de auto stapte vervolgens uit en schopte de man enkele keren. Daarna stapte hij weer in en reed weg. Het gaat om drie mannen van tussen de 20 en 25 jaar waarvan er één een bril droeg. Ze reden in een oud model auto. De politie is een onderzoek gestart naar dit incident.

Gouda Onderzoek naar geweldsincident De politie doet onderzoek naar een geweldsincident dat zaterdag 1 maart rond 23.30 uur op de Zeugstraat plaatsvond. Een 20 jarige man uit Rotterdam werd door vermoedelijk een 30 jarige man uit Gouda met een steekvoorwerp verwond aan zijn hoofd. Zijn vijf vrienden brachten hem naar het Groene Hart Ziekenhuis waar hij voor behandeling van zijn verwondingen opgenomen werd. Zowel hij als zijn vrienden wilden geen politiebemoeienis. De politie besloot daartoe toch na geluiden dat zijn vrienden het ziekenhuis hadden verlaten en op zoek waren gegaan naar de dader. Op de Jan van Beaumontstraat onderschepte de politie het vijftal in een auto. Zij werden aan het bureau gehoord en na hun verhoor weer vrijgelaten. Kort daarop hield de politie de Gouwenaar aan. Hij zit voor het verdere onderzoek nog vast.

Waddinxveen Vechtpartij bij station Bij het station van Waddinxveen ontstond op zondag 2 maart, rond 04.20 uur, en vechtpartij waarbij meerdere jongeren betrokken waren. Een 17 jarig meisje uit Waddinxveen raakte gewond nadat zij op haar hoofd was geslagen door een onbekende jongen. Ook werd een 19 jarige Boskoper mishandeld. De politie was snel ter plaatse en heeft in totaal 4 jongeren van 17 (2x) en 22 (2x) jaar uit Waddinxveen aangehouden. Het meisje uit Waddinxveen en de Boskoper hebben bij de politie aangifte gedaan. Na een woordenwisseling zouden zij mishandeld zijn. De politie zet het onderzoek naar de precieze reden van de confrontatie voort.

--- einde berichten ---