Politie Zuid-Holland-Zuid

03/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 03-03-2008 o Persberichten district II

INBRAAK KERKEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GROOT-AMMERS / NIEUWPOORT Vermoedelijk is in de nacht van vrijdag 29 februari op zaterdag 1 maart 2008 ingebroken in twee kerken. In de kerk van de Hervormde Gemeente aan de Kerkstraat vernielde men met een baksteen een ruit en kon men binnenkomen. Diverse ruimten werden doorzocht. Omdat er geen waardevolle in de kerk spullen aanwezig waren is er niets meegenomen. In de kerk van de Hervormde Gemeente aan de Binnenhaven te Nieuwpoort. Ook hier werd een ruit vernield en kon men binnenkomen. Er werd een collectekistje met geld gestolen. Ook stal men geld uit een offerzuil. Personeel van Unit Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek verricht. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten van deze inbraken worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 ( lokaal tarief).

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM Een 23-jarige vrouw uit Almere is haar rijbewijs kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed. De vrouw, die beginnend bestuurster is, blies tijdens een blaastest ongeveer 0,9 promille (395 ug/l). Dit gebeurde op zondagavond 2 maart 2008 omstreeks 19.45 uur in de Krijtstraat. Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESIGNALEERD
ALBLASSERDAM Een 42-jarige man uit Hoorn is door politieagenten aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor 30 dagen gevangenisstraf. Dit gebeurde op zondagavond 2 maart 2008 omstreeks 22.00 uur. De man verbleef in een woning aan de Zeevaartstraat. Hij wilde niet met de politieagenten mee en vluchtte naar de zolder. Daar werd hij met gepast geweld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten om zijn straf uit te zitten.

GORINCHEM Een 25-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Dit gebeurde op zondagavond 2 maart 2008 omstreeks 23.30 uur in de Haarstraat. De man werd voor een routinecontrole aan de kant gezet. Bleek dat hij 8 bekeuringen met een totaal bedrag van 1265 euro had openstaan. Nadat de boetes waren betaald, werd hij heengezonden.