Airport Weeze


De Scandinavische Box Group start met Express-Vrachtvluchten naar Zweden

De Scandinavische BOX GROUP gaat vanaf mei een nieuwe luchtvracht-verbinding starten vanaf Airport Weeze naar Jönköping in Zweden.
Vier maanden na het begin van de eerste luchtvrachtactiviteiten op Weeze, door Business Direct naar/van Coventry/UK, kan de luchthavendirecteur Ludger van Bebber zich al over een 2e Cargo-Expressdienst verheugen.
BOX GROUP AS is een dochter van de Norwegian Post en wordt gezien als marktleider onder de logistieke bedrijven in de Scandinavische en Baltische landen/staten.
Met meer dan 1.100 medewerkers in 22 vestigingen behaalde BOX Group in 2006 een omzet van ca. 100 miljoen. De sterk groeiende onderneming biedt haar Scandinavische, Duitse en Nederlandse klanten 4x per week, maandag donderdag, elke avond een innight-service aan tussen Weeze en Jönköping.
Spoedzendingen van industrie en handel in de economische regios van de luchthaven, kunnen s avonds nog worden aangeleverd bij Box op Weeze en worden dan s morgens vroeg meestal vóór werktijd- bij geadresseerden afgeleverd.

En dat betreft niet alleen de bestemmingsluchthaven Jönköping. Het uitgekiende logistieke systeem van de Scandinavische Express-profs garandeert dat de zendingen, na aankomst daar, nog s nachts doorvliegen naar vele andere bestemmingen in de Scandinavische en Baltische landen en staten. Vrijdags worden de zendingen per auto getransporteerd.

Stein Eidsvåg, commercieel directeur van Box Group, zei vandaag op Airport Weeze: Met snelle en betrouwbare transporten voor tijdkritische zendingen helpen wij onze klanten te besparen op voorraadskosten en productieprocessen nog efficiënter te laten verlopen. Onze innight-service is daarbij een belangrijke bouwsteen in ons totaalprogramma van hoogkwalitatieve dienstverlening. Wij zijn er blij mee dat nu ook Airport Weeze deel uitmaakt van ons Europese logistieke systeem. We zitten hier dichtbij grote en belangrijke economische regios in NRW en Benelux en hebben hier een basis die ons een snelle en flexibele afhandeling garandeert. Een behoorlijk aantal van onze huidige klanten zullen vanaf het begin gebruik maken van deze nieuwe verbinding.
Ludger van Bebber verwelkomt uiteraard het besluit van Box Group om zich op de luchthaven te vestigen: Wij zijn er trots met Box Group een volgende internationale logistieke partner in ons nieuwe CargoCenter te kunnen begroeten. Wij verheugen ons op een goede en succesvolle samenwerking.

Voor vragen:

Holger Terhorst Stein Eidsvåg Marketing Manager Chief Commercial Officer Airport Weeze Box Group AS h.terhorst@airport-weeze.de stein.eidsvag@boxgroup.no

Meer over Airport Weeze:

Airport Weeze is een internationale luchthaven met 850.000 passagiers in 2007, een stijgingvan 45% t.o.v. het jaar daarvoor. Gestart op 1 mei 2003 is het één van de nieuwste luchthavensin Europa en tevens één van de eerste private luchthavens in Duitsland. De luchthaven is gelegen in de Kreis Kleve, direct aan de Duits-Nederlandse grens, ca. 35 km vanaf Venlo en ca. 55 km vanaf Nijmegen, goed bereikbaar via de A73/A77/A57. Binnen een afstand van 1 uur rijden per auto wonen meer dan 10 miljoen mensen. Van de passagiers komt 40% uit Nederland en 60% uit de regio Niederrhein, het Roergebied en het Rheinland. Het verreweg grootste bedrijf op de luchthaven is de LowCost-Airline Ryanair, dat op Airport Weeze haar 3e Duitse basis heeft met 4 gestationeerde vliegtuigen en hier vandaan momenteel naar 18 vanaf maart 2008 uit te breiden tot 22 Europese bestemmingen vliegt. De planning is dat reeds in 2009 Ryanair meer dan 2 miljoen passagiers van/naar Weeze zal vliegen. Vanaf november 2007 wordt ook luchtvracht als nieuwe activiteit ontwikkeld: op werkdagen wordt 5x per week vracht naar en van Coventry gevlogen. Momenteel werken meer dan 700 personen op de luchthaven. Het totale grondgebied van de luchthaven, incl. de terreinen voor andere bedrijvigheid, heeft een oppervlakte van 620 ha.