Gemeente Soest

Gratis met de bus voor 65-plus

Datum: 03/03/2008

Gratis openbaar vervoer voor 65-plussers feestelijk van start

Afgelopen zaterdag, 1 maart, is de proef met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers feestelijk van start gegaan met een promotietour door Soest.

Deze tour vormde het begin van een zes maanden durende proef waarin personen van 65 jaar en ouder door de week na 09.00 uur en in het weekend de hele dag gratis kunnen reizen met de bus in Soest en enkele bestemmingen daarbuiten.

Gratis openbaar vervoer voor 65-plussers

Met de bus vertrokken wethouder Paul Lemmen, verschillende raadsleden, vertegenwoordigers van diverse ouderenorganisaties en Stadsvervoer Nederland vanaf het busstation Soest-Zuid voor een promotietour.

Na de symbolische overhandiging van het eerste vervoerpas aan de heer Eit Algra, Soester 65-plusser, vertrok het gezelschap in de feestelijk versierde bus naar het winkelcentrum Soest-Zuid. Hier deelden zij aan belangstellenden flyers uit over de proef.

Vervolgens ging de tour langs de Van Weedestraat, Honsbergen in Klaarwater en de Tamboerijn in Overhees, waar ook steeds kort gestopt werd om te flyeren.

De busrit eindigde bij het wooncomplex Molenschot waar voor iedereen koffie en gebak klaarstond en waar het gezelschap door wethouder Paul Lemmen kort werd toegesproken. Hij benadrukte hierin het belang van de participatie van ouderen aan de samenleving, maar ook de rol van het openbaar vervoer in de gehele mobiliteitsproblematiek.

Buslijnen

De buslijnen die deel uitmaken van de proef zijn lijnen van Stadsvervoer Nederland. Het gaat om de volgende lijnen:
* lijn 1 en 2 binnen Soest

* lijn 70 binnen Soest en Amersfoort tot halte Meander Elisabeth
* lijn 71 tussen Soest en Soesterberg

* lijnen 72 en 73 vanaf Soestdijk-Noord tot halte Meander ziekenhuis in Baarn

Iedereen die daarvoor in aanmerking komt, heeft begin vorige week de vervoerpas waarmee gratis gereisd kan worden, thuisgestuurd gekregen. Er zijn ongeveer 8000 passen verstuurd.

.