Siemens

Persbericht

0803.032

München, maandag 3 maart 2008

Communicatietoepassingen op een geïntegreerd softwareplatform

Siemens lanceert een OpenScape-server voor geïntegreerde communicatie

Met de lancering van het nieuwe softwareplatform voor geïntegreerde communicatie, OpenScape® Unified Communications (UC) Server, zet Siemens Enterprise Communications een grote stap voorwaarts in zijn transformatie tot softwaregericht bedrijf. OpenScape UC Server werd specifiek ontwikkeld om een eind te maken aan de kunstmatige barrières tussen de afzonderlijke systemen voor spraak-, video- en geïntegreerde communicatie die kenmerkend zijn voor oudere, traditionele oplossingen, en één enkel omvattend UC-toepassingenpakket te kunnen bieden. Dit basispakket omvat OpenScape Voice Application (HiPath 8000 V3.1 R2, IP-telefonieoplossing op bedrijfsniveau met functie voor routeren via goedkoopste weg), OpenScape Video (geïntegreerde HD, desktop- en client-videoconferenties) en OpenScape UC Application V3 (taakgebaseerde UC).

OpenScape UC Server kan in zo goed als elke bestaande IT- of telefonieomgeving werken, inclusief IP-telefonie- of oude PABX-omgevingen van Siemens of andere leveranciers een duidelijk bewijs van de Open Communications-strategie van Siemens. De nieuwe oplossing kan makkelijk en voordelig worden geïnstalleerd dankzij bijzonder praktische opties die het gebruik van dure of complexe merktechnologiecomponenten overbodig maken.

De OpenScape UC Server-software vormt de basis van het nieuwe geïntegreerde communicatiepakket van Siemens en is een nieuw product dat vanaf 30 april 30 2008 in de handel verkrijgbaar zal zijn. De OpenScape UC Server biedt aanwezigheids-, sessiecontrole- en beheersfunctionaliteiten en andere gedeelde diensten voor de huidige en geplande productreeks van OpenScape UC-toepassingen die specifiek ontwikkeld zijn met het oog op een vlotte groei en uitbreiding. Het activeren van de gewenste licentiesleutels op gebruikersbasis volstaat om de nieuwe modulaire mogelijkheden te gebruiken.

Siemens is ervan overtuigd dat spraak de meest natuurlijke en doeltreffende vorm van menselijke communicatie is. OpenScape UC Server werd dan ook opgebouwd als een open, SIP-gebaseerd systeem voor IT-communicatie en UC-toepassingen met gedeelde componenten voor webdiensten die de OpenSOA-architectuur van het bedrijf optimaal benutten. De bestaande HiPath® 8000- en HiPath
OpenExchange-toepassingen (OpenScape Voice) werden aangepast zodat ze nu ook op OpenScape UC Server, voor IP-telefonie op bedrijfsniveau met functie voor routeren via goedkoopste weg, kunnen draaien. Het OpenScape-UC-toepassingenpakket kan in omgevingen van diverse leveranciers gebruikt en ook gecombineerd worden met bijkomende systemen zoals IBM Sametime, Microsoft Office Communication Server en verscheidene andere.

OpenScape UC Server zal in drie uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De Medium Edition (ME) is een oplossing voor één enkele server met optionele redundantie voor max. 1.000 gebruikers. De Large Edition (LE) is geconfigureerd voor meerdere servers en max. 100.000 gebruikers (met volledige UC-functionaliteit voor 20.000 gebruikers en basis-UC-functionaliteit voor 100.000 gebruikers). De Hosted Edition (HE) bevat extra toepassingencomponenten om de unieke eisen van service providers en hostingorganisaties te ondersteunen.

Siemens introduceert eveneens een nieuwe, herontworpen versie van zijn OpenScape UC-toepassing als een van de producten voor de Siemens OpenScape UC Server waarvoor een licentie kan worden verkregen. De uitgebreide OpenScape UC Application V3 kan voortaan in haast elke telefonie- of IT-omgeving draaien; ze werkt met het IP- of oude telefonieplatform van om het even welke leverancier, en kan in bijna elke IT- en IM-omgeving worden geïntegreerd. Met zijn modulaire, taakgebaseerde structuur biedt OpenScape UC Application een reeks gebruikersgerichte implementatieopties met een naadloos upgradetraject binnen het aanbod, afhankelijk van de eisen en behoeften van het betreffende bedrijf. Van de Personal Edition voor één enkele gebruiker tot de Enterprise en Developer Editions, is de oplossing buitengewoon schaalbaar: zo kan ze voor een maximum van 20.000 gelijktijdige gebruikers worden ingezet. Opgebouwd op het normgebaseerde OpenSOA-framework maakt, de OpenScape UC-toepassing een grondige bedrijfsprocesintegratie in haast elke bestaande reeks bedrijfstoepassingen mogelijk om bedrijfsprocessen met uitgebreide geïntegreerde communicatie (CEBP) te garanderen.

De nieuwe OpenScape Video-oplossing die eveneens vandaag wordt gelanceerd, is de eerste geïntegreerde oplossing voor videoconferenties die HD-video, desktop PC-video, spraak- en aanwezigheidsfunctionaliteiten van één enkele leverancier bundelt in een krachtige communicatieomgeving. OpenScape Video kan in OpenScape UC Server worden geïntegreerd, waardoor video- en spraakeindpunten makkelijk kunnen deelnemen aan dezelfde conferentieoproepen en hetzelfde telefoonboek en nummervormingsysteem gebruiken. De videoconferentieoplossing kan eveneens autonoom werken, waardoor bedrijven over een eenvoudig migratietraject naar HD-video via IP beschikken. Het nieuwe OpenScape Video-aanbod omvat drie HD-systemen en een PC soft client.

De introductie van OpenScape Unified Communications Server vormt een belangrijke mijlpaal in onze transformatie van traditionele VoIP-producent tot een van de belangrijkste wereldwijde software- en serviceleverancier die zich concentreert op een nieuw tijdperk in de bedrijfscommunicatiemarkt, aldus Thomas Zimmermann, COO, Siemens Entrprise Communications. Met andere woorden, OpenScape UC Server is de makkelijkste, voordeligste en meest flexibele manier om onbeperkte geïntegreerde communicatie (UC) in een bestaande telefonie- of IT-omgeving te introduceren.

Meer informatie over OpenScape UC Server kunt u hier vinden.

Siemens Enterprise Communications GmbH & Co. KG is een van s werelds toonaangevende leveranciers van open communicatieoplossingen voor bedrijven van allerlei formaat, waardoor bedrijfsprocessen productiever, sneller en veiliger worden met om het even welk toestel of netwerk en met om het even welke IT-infrastructuur. Het bedrijf is een dochteronderneming die volledig in handen is van Siemens AG, wereldwijd over 15.000 medewerkers beschikt en zijn hoofdkantoor heeft in München (D).

Meer informatie over Siemens Enterprise Communications GmbH & Co. KG vindt u hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies,
tel. (070) 333 2095
mobiel: 06-21203597
e-mail: josje.mosies@siemens.com