Gemeente Noordwijk

PERSBERICHT

Leiden, 28 februari 2008

Tijdelijke wijziging verkeerssituatie boulevards
In verband met de kustversterking worden de kabels en leidingen voor de strandpaviljoens vernieuwd. Een deel van deze kabels en leidingen liggen onder de Koningin Wilhelmina Boulevard, de Koningin Astrid Boulevard en de Zeereep. In maart worden deze boulevards en de Zeereep tijdelijk gedeeltelijk opengebroken.

Koningin Wilhelmina Boulevard
Tussen 3 en 9 maart a.s. vervangt de aannemer de kabels en leidingen onder de Koningin Wilhelmina Boulevard op vijf plekken. De werkrichting is van het Vuurtorenplein richting het Palaceplein. De verkeerssituatie zal regelmatig wijzigen, afhankelijk van de plaats van de werkzaamheden die dag. Dit wordt met borden en afzettingen aangegeven. Horecabedrijven blijven bereikbaar voor bevoorrading. De trottoirs aan landzijde blijven begaanbaar. Het (natuurstenen) trottoir aan zeezijde wordt na de werkzaamheden eerst met gewone trottoirtegels bestraat en twee weken later met natuursteen. Eind maart zal de aannemer op de vijf plekken nog eenmaal een stuk trottoir van ongeveer 1 bij 1 meter opbreken om de kabels en leidingen aan te sluiten. Tijdens deze werkzaamheden zal de rijbaan gewoon beschikbaar zijn.

Koningin Astrid Boulevard
Tussen 10 en 16 maart a.s. is de Koningin Astrid Boulevard aan de beurt. Deze boulevard moet op vier plaatsen opengebroken worden. De werkrichting is vanaf het noorden richting het zuiden. De verkeerssituatie zal regelmatig wijzigen, afhankelijk van de plaats van de werkzaamheden die dag. In de meeste gevallen kan doorgaand verkeer gebruik maken van de lager gelegen parkeerstroken. Dit wordt met borden en afzettingen aangegeven. De trottoirs aan landzijde blijven begaanbaar.

Zeereep
Ook in de Zeereep bevinden zich kabels en leidingen die vervangen moeten worden. Aangezien de Zeereep binnen het werkterrein van de kustversterking valt, ondervinden bewoners qua bereikbaarheid hier weinig extra hinder van. Daarnaast vervangt de aannemer enkele telecommunicatiekabels onder de twee paden tussen de Bosweg en de Zeereep. Elk pad zal gedurende een dag afgesloten zijn. De woningen langs de Zeereep blijven bereikbaar via de Bosweg.