Gemeente Teylingen

aangepast

Tarieven Regiotaxi Bollenstreek aangepast

03 maart 2008

PERSBERICHT 28 februari 2008 - Al enige jaren rijdt in de duin- en bollenstreek regio de Regiotaxi Bollenstreek. Deze zorgt voor het collectief vraagafhankelijk vervoer van senioren (vanaf 65 jaar) en gehandicapten. De tarieven voor dit vervoer zijn laag en al enige jaren gelijk gebleven. Dit jaar gaan de tarieven met 2,2 % (inflatiecorrectie) omhoog. Deze verhoging gaat in op 1 maart 2008.

Nieuwe tarievenlijsten

De nieuwe tarievenlijsten zijn op te halen bij het gemeentekantoor in Sassenheim, de bibliotheken in Teylingen, de Stichting Welzijn Ouderen Teylingen, de ouderenbonden, de woonzorgcentra (de Schutse, Bernardus, Liduina, Mariënhaven, Mariëngaerde en de Agnes) en Het Trefpunt in Warmond. Ook zijn de nieuwe tarieven te vinden op de gemeentelijke website (www.teylingen.nl).

Regels Regiotaxi

Aan het vervoer via de Regiotaxi zijn een aantal regels gebonden is.

De belangrijkste zijn:

* Het gaat om collectief vervoer, d.w.z. dat reizigers mogelijk met anderen in één taxi vervoerd worden. Deze andere mensen worden op verschillende adressen opgehaald en dit kan er voor zorgen dat een rit langer duurt dan normaal.


* Het vervoer is vraagafhankelijk, d.w.z. dat reizigers de taxi zelf bestellen. Dit moet minimaal één uur (maar liefst eerder) van tevoren gebeuren bij de centrale van de Regiotaxi Bollenstreek (0252-535251).


* Er zijn afspraken met het taxibedrijf over het tijdstip van ophalen. Vanaf maximaal 15 minuten vóór het afgesproken ophaaltijdstip tot maximaal 15 minuten na het afgesproken ophaaltijdstip rijdt de taxi voor. Reizigers die ergens op tijd moeten zijn, moeten hier rekening mee houden.


* De bedoeling is dat passagiers klaar staan als de taxi voorrijdt. Hiervoor is de terugbelservice om het makkelijker te maken op tijd bij de deur te staan. De taxicentrale belt dan op tijd om te waarschuwen dat de taxi er aan komt. LET OP: de terugbelservice werkt alleen als het telefoonnummer van het ophaaladres bij de centrale bekend is. Mobiele nummers kunnen altijd teruggebeld worden!


* Passagiers met een zogenoemde WMO indicatie betalen een gereduceerd tarief. Deze indicatie wordt afgegeven door de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD).


* Senioren van 75 jaar en ouder reizen voor sterk gereduceerd tarief (zie tarieflijsten).

Meer informatie

Meer informatie over de Regiotaxi Bollenstreek en een WMO-vervoersindicatie is te verkrijgen op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur bij balie 5 in het gemeentekantoor in Sassenheim of via de zorgadviseur.