Stadsdeel Zeeburg

Staatssecretaris enthousiast over besteding Europees geld in Indische Buurt

Persbericht

3 maart 2008
Op donderdag 28 februari 2008 bracht staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans een bezoek aan het Timorpleingebouw en de Javastraat in Zeeburg. Stadsdeelwethouder Jan Hoek heeft de staatssecretaris rondgeleid. Hij liet zien welke investeringen in dit stadsdeel gerealiseerd zijn met behulp van Europese subsidie. Minister Timmermans (rechts) in gesprek met een winkelier en stadsdeelwethouder Jan Hoek (midden)
Staatssecretaris Timmermans (rechts) in gesprek met een winkelier en stadsdeelwethouder Jan Hoek (midden)

Zeeburgse winkeliers hebben met de bedrijfsstimuleringsregeling hun winkel laten opknappen en het Javaplein is vernieuwd. De Javastraat komt binnenkort aan de beurt met een compleet nieuwe inrichting. Deze en andere projecten versterken elkaar wat direct ten goede komt van de leefbaarheid in de buurt. Timmermans: "Het is geweldig om te zien dat Europese subsidies dingen mogelijk maken die anders niet van de grond komen."

Stadsdeel Zeeburg is erg blij met de Europese financiële steun. Zonder dergelijke subsidies konden inderdaad een heleboel investeringen nooit gerealiseerd worden. Hoek: "We hopen de komende jaren van deze subsidies gebruik te blijven maken, maar we zouden graag zien dat de Haagse bureaucratie vermindert waardoor het ons minder werk en geld kost. Deze boodschap heb ik de staatssecretaris vanmiddag meegegeven."