Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


03 mrt 2008

Keurmerk Veilig Ondernemen werpt lokaal vruchten af

Het instrument Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid wordt succesvol toegepast. Onderzoek toont aan dat KVO projecten vruchtbare lokale samenwerkingsverbanden zijn.

De veiligheidsproblemen, zoals: inbraak, gevoelens van bedreiging en onveiligheid en overlast van groepen jongeren, zijn na de invoering van een KVO project afgenomen in vergelijking tot winkelcentra en bedrijventerreinen in de omgeving. Daarnaast is het imago verbeterd, en zijn er collectieve maatregelen genomen die geleid hebben tot lagere kosten.

Veiligheid is een zaak van samenwerken. Het instrument Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een continue proces dat zich richt op het vormen van een slagvaardig en bestendig samenwerkingsverband tussen publieke en private partners als ondernemers, gemeenten, brandweer, politie en de regionale platvormen criminaliteitsbeheersing. Een dergelijk samenwerkingsverband is lokaal een voorwaarde voor een gezamenlijke aanpak van criminaliteit en onveiligheid. Het KVO richt zich op bestaande en nieuwe winkelgebieden (KVO-w) en bedrijventerreinen (KVO-b).