Gemeente Waalwijk Vrijstellingsprocedure fietspad Halvezolenpark

Waalwijk start bestemmingsplanprocedure voor aanleg laatste deel fietspad Halvezolenpark

Om het laatste, oostelijke deel van het fietspad in het Waalwijkse Halvezolenpark aan te kunnen leggen heeft het college van Waalwijk op 26 februari besloten een vrijstellingsprocedure van de geldende bestemmingsplannen te starten. Deze procedure is noodzakelijk omdat de aanleg van dit laatste deel van het fietspad - dat tussen de Akkerlaan en het Drongelens kanaal ligt - in strijd is met deze plannen.

Start vrijstellingsprocedure
Het college start de vrijstellingsprocedure met een publicatie op de gemeentepaginas in de Maasroute. Het ontwerpbesluit en de ruimtelijke onderbouwing hiervan liggen na deze publicatie zes weken ter inzage. GeĂŻnteresseerden kunnen hiervoor terecht bij de balies van het gemeentekantoor in Sprang-Capelle en het gemeentehuis in Waalwijk. Tijdens deze zes weken kan iedereen - schriftelijk of mondeling - een zienswijze indienen bij het college.

Tweede uitvoeringsfase Halvezolenpark
De tweede uitvoeringsfase van het Halvezolenpark omvat de aanleg van een verkeersveilig fietspad in een groene omgeving tussen de Akkerlaan en het Drongelens kanaal. De waterpartijen in dit gebied blijven gehandhaafd. Op een enkele plaats wordt een plas-dras-situatie gemaakt.
De verkeersituatie bij de Akkerlaan wijzigt niet. De verkeerslichten blijven bestaan, maar worden wel enkele meters naar het zuiden verschoven. Hierdoor steekt het fietspad straks recht over de Akkerlaan.
Voor de aanleg van de tweede uitvoeringsfase tussen de Akkerlaan en het Drongelens kanaal is 585.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeenteraad.

Publicatie datum 28-02-2008