Gemeente Eindhoven

Persbericht 3 maart 2008, no. 050

Tentoonstelling CHEOPS project Japan 2007
Vanaf vandaag 3 maart is het in het Stadskantoor de tentoonstelling âProject Japan 2007â te zien die is samengesteld door CHEOPS, de studievereniging Bouwkunde van de TU/e. De tentoonstelling geeft inzicht in de Japanse bouwcultuur die zich kenmerkt door inzet van duurzame technologieën, creatieve oplossingen om op beperkte ruimte te bouwen en de efficiënt bouwmanagement.

De studievereniging CHEOPS bracht eind oktober een bezoek aan Japan. Daar maakten zij kennis met de specifieke aspecten van de Japanse bouwcultuur en hebben zij verkennend onderzoek uitgevoerd. Daarnaast heeft CHEOPS in opdracht van de gemeente Eindhoven de historische zusterband met Kadoma geëvalueerd. De gemeente Eindhoven onderhoudt sinds 1968 een zusterband met Kadoma in Japan, de aanleiding hiertoe werd gevormd door de samenwerking tussen Philips en Matsushita. Kadoma is een kleine stad met circa 135.000 inwoners, grenzend aan de metropool Osaka. Uit recent onderzoek van de Economist Intelligence Unit blijkt dat Japan sinds 2002 het meest innovatieve land ter wereld is en deze status ook tot 2011 zal behouden. Daarom wil de gemeente Eindhoven verder onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de stedenband met Kadoma verder te intensiveren door het in kaart brengen van de economische perspectieven.

De tentoonstelling is tot 14 maart 2008 (gedurende openingstijden) te zien in het Stadskantoor van de gemeente Eindhoven.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail