ECORYS meest succesvolle economische adviesbureau in EU-programma's

03/03/2008 15:34

ECORYS Nederland BV

ECORYS meest succesvolle economische adviesbureau in EU-programma's MEDA en TACIS

Rotterdam - 3 maart 2008 - ECORYS bezet de derde plaats in top-10 van succesvolle Nederlandse bedrijven in het EVD-rapport "EU externe programma's: kansen en bottlenecks". Het EVD-rapport beschrijft de kansen en bottlenecks voor Nederlandse bedrijven bij het verwerven van opdrachten die vallen onder de Europese externe hulpprogramma's MEDA en TACIS programma's.

De EVD is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Het ondersteunt en faciliteert internationale activiteiten van bedrijven, overheden en instellingen. MEDA en TACIS zijn de voormalige hulpprogramma's van de EU voor de landen rond het Middellandse zeegebied (MEDA) en de voormalige Sovjet-unie en Mongolië (TACIS). Deze programma's zijn in 2007 overgegaan in ENPI (European Neighbourhood and Partnership Instrument).

In het EVD-rapport worden de ervaringen gebundeld van honderd Nederlandse bedrijven met het deelnemen aan EU-programma's. De ranglijst van Nederlandse bedrijven is samengesteld op basis van omzet en aantal opdrachten die behaald zijn binnen de MEDA- en TACIS programma's.

Tussen 2000 en 2006 hebben Nederlandse bedrijven voor ongeveer 137 miljoen euro aan opdrachten verworven onder het TACIS- en MEDA-programma. Zowel absoluut, als gecorrigeerd voor de grootte van de economie, blijft Nederland hierin achter op landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse dienstensector is het meest succesvol.





http://www.ecorys.nl