Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

AH in strijd met bestemmingsplan open

Sittard-Geleen, 3 maart 2008 - De voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vanochtend de voorlopige voorziening afgewezen, die het gemeentebestuur heeft gevraagd tegen de opening van de AH aan de Rijksweg Zuid in Sittard.

De voorzitter wijst erop dat Ahold en Blokker hiermee bewust een financieel risico nemen. Dit onderstreept de mening van het gemeentebestuur dat Ahold in strijd met het bestemmingsplan daar gevestigd wordt. Dit laatste werd overigens door de advocaat van AH bij de zitting van de rechtbank van Maastricht niet bestreden. Verder motiveert de voorzitter dat, gelet op de betrokken belangen, de uitspraak in de bodemprocedure inzake de informatieplicht over het beoogde gebruik als supermarkt afgewacht moet worden.

Wethouder Guyt: 'Wij zullen bij de behandeling van ons beroep bij de Raad van State uitgebreid motiveren waarom wij tegen deze vestiging van AH zijn en dat de informatieplicht bij de aanvraag van een bouwvergunning heel zwaar moet wegen. Ik benadruk dat AH voor eigen rekening en risico opengaat'.

De uitspraak in de bodemprocedure wordt in september a.s. verwacht.


---