Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 3 maart 2008

KPN en Inside Technology leveren Roteb een streaming video systeem voor Roteb.tv Burgemeester Ivo Opstelten en Ad Scheepsbouwer, voorzitter van de raad van bestuur van KPN, hebben op 27 februari gezamenlijk de opening verricht van Roteb.tv

Wat is Roteb.tv

Roteb.tv is een streaming video toepassing waarbij er live video, alsmede vooropgenomen programma's, over het lokale computer netwerk worden verstuurd naar de verschillende Roteb vestigingen. Deze video programma's kunnen daar worden gezien op grote TV schermen maar ook op iedere PC van de medewerkers.

Het doel is om medewerkers van de reinigingsdienst op de hoogte te brengen van nieuwe informatie maar ook om daar instructie films op beschikbaar te stellen. In een verdere fase zal dit uitgebouwd worden naar meerdere gemeentelijke instellingen zoals de brandweer, politie, havendiesnten, ambulance etc. en dan zal Roteb een onderdeel zijn van Rotterdam TV waarbij alle medewerkers van de gemeente informatie krijgen te zien op TV en PC, afhankelijk van de doelgroep waar zij bij horen.

Op dit moment worden de programma's gemaakt door de Media Werkplaats Rotterdam (MWR) en deze worden vanaf een centrale plaats als een live stream over meerdere LAN's verstuurd naar 12 kantines op verschillende locaties. Concept en techniek

Het concept en de implementatie is uitgedacht door KPN Event in nauwe samenwerking met Inside Technology. Hierbij heeft KPN en de ICT afdeling van Roteb zorg gedragen voor de netwerk infrastructuur en Inside Technology voor de streaming video apparatuur.

Er wordt gebruik gemaakt van MPEG 2 en MPEG 4 streaming formaten waardoor men DVD kwaliteit video op de TV en PC schermen ziet. Daar waar wat minder bandbreedte beschikbaar is, wordt MPEG 4 gebruikt. Het systeem heeft een uiterst gebruiksvriendelijke interface waarbij de gebruikers kunnen zien op welke tijd een bepaald programma wordt uitgezonden maar ook welke video on demand (VOD) clips beschikbaar zijn. Afhankelijk van de locatie of afdeling kunnen programma's beschikbaar worden gesteld en deze worden als multicast over het netwerk verstuurd waardoor de gebruikte bandbreedte op het netwerk dusdanig wordt beperkt dat dit geen invloed heeft op ander data verkeer op het netwerk.

Hoog resolutie foto's kunt u verkrijgen op deze plek :foto1, foto2 , foto 3 , foto4 , Meer informatie over dit project of over streaming video kunt u verkrijgen bij: De afdeling marketing van:

Inside Technology BV of op http://www.webcastsupport.nl/nettv.html

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
Tel: 033-4558524
Fax: 033-4558310
Internet: http://www.inside.nl
E-mail: info@inside.nl