Politie Haaglanden

Extra persbericht 3 maart

Haaglanden, 03-03-2008

Politie zoekt eigenaren sieraden
Haaglanden Politie Haaglanden is op zoek naar een grote groep eigenaren van sieraden die bij een reeks van woninginbraken vermoedelijk zijn buitgemaakt. Het Bovenregionaal Recherche team van Politie Haaglanden en Hollands Midden (BRT) startte in 2007 naar aanleiding van een serie eenduidige woninginbraken, gepleegd door heel Nederland een groot onderzoek.

Uit dat onderzoek bleek dat er hoofdzakelijk ingebroken werd in de weekenden. De inbraken waren gericht op de woningen van marktkooplieden en/of kleine zelfstandigen. Tijdens de inbraken werd vaak gezocht naar een kluis, die dikwijls in de woning werd aangetroffen en meegenomen. De buit was vaak een geldbedrag en sieraden.

Op 23 november 2007 werden vijf mannen op heterdaad aangehouden tijdens een woninginbraak. Bij de daarop volgende doorzoekingen in diverse woningen werden onder andere een grote hoeveelheid sieraden aangetroffen en inbeslaggenomen. Van een aantal sieraden is reeds bekend van welke inbraak deze afkomstig zijn. Van een aantal sieraden is de herkomst tot op heden (nog) niet vastgesteld.

Op de internetsite van politie Haaglanden zijn onder het kopje opsporingsberichten de bewuste sieraden te zien: www.politie.nl/haaglanden. Kent u de sieraden? Belt u dan met de politie via 0900-8844.

Opsporing verzocht:
In het progamma Opsporing Verzocht van de AVRO (Nederland 1) wordt op dinsdag 4 maart aan deze zaak aandacht besteed.