Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03-03)

OOSTERHOUT NB, 3 maart 2008

Dwarse dronken doorrijder

RAAMSDONKSVEER: De politie behandelde zondagochtend 2 maart een aanrijding op de Lindonklaan. Een 31-jarige dronken automobilist was tegen geparkeerde auto's aangereden. Hij reed na het ongeval door maar liet daarbij wel zijn bumper en kentekenplaat achter. De verdachte weigerde alle medewerking.

De verdachte reed op de Lindonklaan tegen een geparkeerd staande auto aan. Door de klap werd het aangereden voertuig doorgeschoven tegen een andere auto aan. Eén van de gedupeerden werd daarna uitgescholden en bedreigd door de veroorzaker. De automobilsit ging er daarna vandoor. Zijn voorbumper van zijn auto met de bijbehorende kentekenplaat bleven op de plaats van de aanrijding achter. De verdachte, een 31-jarige inwoner van Raamsdonksveer, kon snel worden opgespoord. Hij werd korte tijd later thuis opgepakt.

Ook de politieagenten werden door de veroorzaker uitgescholden en bedreigd. Hij verkeerde op dat moment onder invloed van alcohol en weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Ook bij het verhoor weigerde hij een verklaring af te leggen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor de diverse strafbare feiten die hij pleegde. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder zal het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Collectebus gestolen uit Hervormde Kerk Uitwijk

UITWIJK: De politie onderzoekt een inbraak in de Hervormde Kerk van Uitwijk, gevestigd aan het Kerkplein in Uitwijk. Het misdrijf werd gepleegd tussen zondag 2 maart 20.15 uur en maandag 3 maart 07.15 uur en werd ontdekt door de koster. Om binnen te komen werd de toegangsdeur van de kerk werd op grove wijze opgebroken. Uit de kerk verdwenen twee metalen zendingsbussen (collectebus) met geldinhoud en een maquette van de kerk met geldinhoud waar geld in werd verzameld voor de kerkwerkzaamheden.
De politie heeft van de koster een aangifte opgenomen. Verder stelde de technische recherche een sporenonderzoek in.

Arrestatie verdachte van huiselijk geweld

WAALWIJK: De politie heeft een 32-jarige inwoner van Waalwijk gearresteerd op verdenking van stelselmatige mishandeling zijn 32-jarige echtgenote. De vrouw was zondagavond 2 maart de woning uitgevlucht nadat ze aan haar haren was getrokken en was mishandeld. Ze deed aangifte van het feit dat zij de laatste 4 jaar vaker slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. De verdachte werd door de politie gearresteerd. De man is in het politiebureau ingesloten en verhoord.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Jeroen Steenmeijer