Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03-03

TILBURG, 3 maart 2008

Zeven bestuurders aangehouden tijdens alcoholcontrole

TILBURG: Bij een grootscheepse alcholcontrole in Tilburg zijn zondagmiddag- en avond zeven bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie voerde op drie locaties (Sporlaan, Ringbaan-Zuid en Noordhoekring) een controle uit. Zeven automobilisten, allen uit Tilburg, bleken te veel gedronken te hebben. Zes van hen bliezen waarden varierend tussen 255 ug/l en 645 ug/l. Maximaal is 200 ug/l toegestaan. In dat laatste geval werd het rijbewijs ingetrokken, want dat gebeurt vanaf 570 ug/l. De zeven aangehouden automobilist betrof een zogheten beginnend bestuurder, hij blies 160 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan. De zeven verdachten kregen allen een rijverbod en een proces-verbaal.

OISTERWIJK: Een 46-jarige automobilist uit Oisterwijk is zondagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Bedrijfsweg. Hij reed tegen een andere auto aan en bleek stevig onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 700 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de man kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Verdachte auto-inbraak in de kraag gepakt

TILBURG: De politie heeft maandagmorgen kort voor 02.00 uur een 60-jarige inwoner van Ranst (Belgie) aangehouden. Dat gebeurde op het Rooseveltplein, nadat een oplettende getuige had gezien dat een onbekende man in een geparkeerde auto in de Montgomerystraat zat. De man stapte snel uit met diverse goederen en reed vervolgens in een andere auto weg. Gealarmeerde agenten konden de verdachte aanhouden. In zijn auto lagen een autoradio met bedrading en diverse inbrekerswerktuigen. De Belg is op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De man heeft verklaard de inbraak gepleegd te hebben omdat hij de eigenaar van de auto, een familielid van hem, een hak wilde zetten. Volgens de verdachte heeft hij een conflict met zijn familielid.

Tilburgse automobilist begaat diverse verkeersovertredingen

TILBURG: Een 38-jarige Tilburgse automobilist is zondagmiddag kort voor 17.00 uur aangehouden op de Dongenseweg, omdat hij zonder geldig rijbewijs reed. Dat was al eerder gebeurd, maar kennelijk is de man hardleers. Ook bleek het kentekenbewijs van de auto waarin hij reed, ingetrokken.

Dit had de RDW gedaan vanwege diverse technische gebreken. Bij zijn aanhouding beledigde de Tilburger de agent die hem op de bon slingerde. Op het bureau bleek bovendien dat de man nog diverse onherroepelijke vonnissen had openstaan (1380 euro of 20 dagen hechtenis). Omdat hij niet kon of wilde betalen, is de Tilburger vastgezet.

Ontslagen Tilburger haalt verhaal bij werkgever

TILBURG: De politie heeft maandagmorgen kort voor 11.00 uur een 22-jarige inwoner van Tilburg aangehouden wegens vernieling. De man was eerder op de dag op staande voet ontslagen na een ruzie met een andere medewerker van een bedrijf aan de Hermesstraat. Hij kwam samen met twee andere mannen verhaal halen en vernielde een ruit in de loge van het bedrijf. Een beveiligingsmedewerker van het bedrijf had de politie al gebeld, zodat gewaarschuwde agenten de Tilburger in de kraag konden pakken toen hij vertrok. Hij is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Jongen (15) op school aangehouden met XTC-pillen

TILBURG: Bij een onderwijsinstelling in Tilburg-West is maandagmiddag rond 13.30 uur een 15-jarige jongen uit Moergestel aangehouden wegens het bezit van harddrugs. De politie stelde een onderzoek in, nadat op school berichten circuleerden dat de jongen in het bezit zou zijn van XTC-pillen. Een docent vroeg de Moergestelnaar of hij inderdaad pillen bij zich had, waarna de jongen dat beaamde en drie XTC-pillen overhandigde. Conform de richtlijnen tussen onderwijsinstelling en politie werd daarop de politie gebeld. Op het bureau is de jongen verhoord en vervolgens aan zijn ouders overgedragen. In overleg met Justitie zullen verdere stappen worden ondernomen. De XTC-pillen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Auteur: Andre van den Hul