Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Delfsestraatweg,Delfgauw

Delfgauw, 3 maart 2008

Vlam in de pan bij Chinees/Indisch restaurant

Delfgauw Gemeente Pijnacker Nootdorp Als gevolg van een vlam in de pan is vanmiddag rond kwart voor twee brand uitgebroken in een Chinees / Indisch restaurant aan de Delfsestraatweg.
Bij de brand raakt niemand gewond.

Terwijl de kok van het afhaalrestaurant even de pan met olie uit het oog verloren had, sloeg de vlam in de pan. Bij het ontdekken hiervan heeft de de kok de brand met een blusmiddel proberen te blussen. De brand had zich echter al razendsnel uitgebreid naar het op 1e etage gelegen aanwezige kamerverhuurbedrijf. Een kamerbewoner op de 1e etage ontdekte de brand, stelde zichzelf in veiligheid en waarschuwde de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stond de keuken van het restaurant en de gang en een leegstaande kamer van het verhuurbedrijf in brand.Door de snelle melding kon de brand beperkt blijven.

De keuken van het restaurant, de gang en de kamer van het verhuurbedrijf liepen ernstige brandschade op. Ernstige rookschade ontstond verder aan de rest van de 1e etage en het retaurant. De drie bewoners van de kamers op de 1e etage worden elders ondergebracht. De schade bedraagt circa 100.000 euro.