Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Movies that Matter: The Dictator Hunter
Maandag 3 maart in het Louis Hartlooper Complex

Naar aanleiding van de maandelijkse reeks 'Movies that Matter' wordt op maandag 3 maart de documentaire 'The Dictator Hunter' vertoond. 'The Dictator Hunter' van regisseur Klaartje Quirijns, is een inspirerende documentaire die laat zien hoe één man erin kan slagen de wereld te veranderen.

Regisseur Quirijns volgt de Human Rights Watch advocaat Reed Brody in jacht op de 'Afrikaanse Pinochet': voormalig president van Tsjaad, Hissène Habré. Habré martelde en vermoordde onder zijn bewind (1984-1990) tienduizenden landgenoten, maar werd hier nooit voor berecht. De film biedt inzicht in de situatie destijds, de rol van de Verenigde Staten, en de methodes die Brody gebruikt om Habré voor het gerecht te krijgen.

The Dictator Hunter kreeg een speciale juryvermelding in de Movies that Matter Human Rights competitie op IDFA 2007. Deze vertoning is een speciale preview op het Amnesty International Filmfestival dat van 26-30 maart dit jaar plaatsvindt.

Movies that Matter

Stichting Movies that Matter vindt haar oorsprong in het Amnesty International Filmfestival dat sinds 1995 een platform biedt voor films waarin mensenrechten centraal staan. Na afloop vindt een verdiepingsprogramma plaats in samenwerking met de Amnesty Studentengroep Utrecht.

The Dictator Hunter

Maandag 3 maart 19:00 uur, zaal 2

Entree: ¤ 7,50 / ¤ 6,50

Reserveren: 030 - 2320450

Meer informatie: www.moviesthatmatter.nl en www.thedictatorhunter.com

EINDE PERSBERICHT

Contactgegevens:

Anke Nicolai

Publiciteit & Acquisitie

Louis Hartlooper Complex

T: 030 - 2320452