Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Koen Ubels (11), Femke Schaars (12) en Ming Ong (15) winnen Nederlands Kampioenschap striptekenen voor de jeugd 2008

RIJSWIJK - Zondag 2 maart j.l. vond de finale plaats van het Nederlands Kampioenschap striptekenen voor de jeugd. Verdeeld over drie leeftijdscategorieën werden Koen Ubels uit Ede, Femke Schaars uit Baarn en Ming Ong uit Tilburg door de vakjury verkozen tot de beste jonge striptekenaars van Nederland.

De afgelopen maanden kon jong striptekenend Nederland in de leeftijd van 9 tot en met 17 jaar een eigen gemaakte strip insturen om mee te dingen naar een plek in de finale. Per leeftijdscategorie (9 - 10 - 11 jaar, 12 - 13 - 14 jaar en 15 - 16 - 17 jaar) werden de beste vijf inzendingen geselecteerd om nog eenmaal hun kunsten te komen vertonen in de finale tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk.

In deze finale dienden zij een strip te maken met een vooraf opgekregen thema. Er was keuze uit sport, dieren of superhelden. De strips dienden volledig geschreven en getekend te worden binnen een tijdsbestek van exact twee uur. Nadien bepaalde een vakjury, onder voorzitterschap van kinderstriptekenaar Gerard Leever wie er met de titel beste jonge striptekenaar van Nederland vandoor gingen. Koen Ubels won voor het tweede jaar op rij de titel in de jongste categorie.

De jury prees het niveau van de finalisten, welke hoger lag dan vorig jaar.

Behalve de titel ontvingen de winnaars onder andere een beeldje en mogen zij voor het stripmaandblad MYX een strip maken.

De volledige lijst met finalisten:

9-10-11 jaar

Koen Ubels, Ede
Susan van der Puijl, Hoofddorp
Timmy Schelhaas, Den Haag
Willemijn Rog, Gouda
Emma Postema, Oldekerk

12-13-14 jaar

Femke Schaars, Baarn
Ruben Postema, Oldekerk
Bas Burghard, Amsterdam
Sophie Slaats, Ede
Koen Ahn, Eindhoven

15-16-17 jaar

Ming Ong, Tilburg
Yannick Schueler, Soest
Nathalie Lorier, Hoofddorp
Emma Ringelberg, Dieren
Coco Ouwerkerk, Arnhem

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht