Persbericht

3 maart 2008

Regio Rivierenland bespaart op kosten elektriciteit en aardgasverbruik ~ DONG Energy wint Europese aanbesteding dankzij laagste prijs ~

Tien gemeenten in de regio Rivierenland hebben een contract voor de levering van elektriciteit en aardgas afgesloten met DONG Energy. De gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel kopen gezamenlijk jaarlijks 2,3 miljoen kubieke meter aardgas en 19 GWh aan elektriciteit in en brengen dat opnieuw onder bij DONG Energy.

De samenwerking is het gevolg van de aanbesteding Elektriciteit en Aardgas 2009-2012 die de eigen afdeling inkoop van de regio Rivierenland heeft opgesteld en uitgevoerd. De gemeenten hebben de aanbesteding opgezet om optimaal gebruik te kunnen maken van het voordeel van gezamenlijke inkoop. Dit voordeel uit zich in een gunstige prijs voor gas en elektriciteit. Een ander groot voordeel is dat de gemeenten één centraal aanspreekpunt hebben voor alle communicatie.

De meeste gemeenten hadden al een gezamenlijk contract bij DONG Energy. Dit contract loopt in 2009 af en zodoende is de aanbesteding een vervolg op de al bestaande samenwerking. Vanaf 2009 zijn er twee nieuwe deelnemers, te weten de gemeente West Maas en Waal en de gemeente Culemborg. Door de hernieuwde afspraken heeft de regio Rivierenland een goede vaststaande prijs voor vier jaar bedongen. Marcel Verweij, voorzitter van het Projectteam Inkoop regio Rivierenland: We zijn erg blij met de voordelen die de samenwerking oplevert en het is een fijn idee dat de levering van gas en elektriciteit aan onze gemeenten ook voor de komende jaren goed is geregeld.

Ook DONG Energy is tevreden over de samenwerking, omdat ze met deze overeenkomst haar relatie met de regio Rivierenland voort kan zetten. Door het winnen van deze aanbesteding kunnen wij gas en elektriciteit in de regio Rivierenland blijven aanbieden , aldus Michiel van der Lande, algemeen directeur bij DONG Energy. Ik ben ervan overtuigd dat we de prettige samenwerking in de komende jaren voort kunnen zetten.

Het contract voor de gemeenten gaat op 1 januari 2009 in. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en kan twee keer met een jaar worden verlengd.

(351 woorden)