Ingezonden persbericht


Easynet creëert Benelux-organisatie en gaat verder met globalisering

Amsterdam, 3 maart 2008 - Easynet heeft vandaag de beslissing aangekondigd om de Belgische en de Nederlandse organisaties samen te voegen tot een Benelux-organisatie. Easynet Benelux zal worden geleid door Dirk Peeters, die al Managing Director was voor België.

Dirk Peeters heeft binnen Easynet België een nieuw management aangesteld, de manier van werken verder geprofessionaliseerd en de kostenstructuur verbeterd ter ondersteuning van de groepsstrategie om een breder dienstportfolio aan te bieden aan grote, internationale bedrijven. Deze vernieuwingen hebben geleid tot enkele recente successen, zoals contracten met Sportsworld, Minit en Levi's. Ook de klanttevredenheid neemt toe.

De voormalige Managing Director van Easynet België, Patrick Smidts, heeft begin 2007 in Sjanghai een vestiging geopend. Easynet heeft reeds een aantal mooie contracten getekend en werkt volop aan de verdere uitbreiding van zijn portfolio en netwerk in deze regio. Smidts is intussen verantwoordelijk geworden voor Asia Pacific. De globale expansie van Easynet wordt nu voortgezet met de opening van kantoren in de VS. De activiteiten in de VS zullen worden geleid door Arjen Berendsen, de voormalige Managing Director van Easynet Nederland. Het netwerk wordt eveneens continu uitgebreid. Easynet stelt nu een betrouwbaar netwerk beschikbaar in Europa, de VS en Asia Pacific.

Door de regio-uitbreiding creëert Easynet in de Benelux een belangrijke schaalvergroting, waardoor een betere dienstverlening geboden kan worden aan bedrijven die gevestigd zijn in de Benelux. De Benelux-organisatie zal synergieën opleveren op het vlak van netwerkinfrastructuur en -beheer, productontwikkeling en marketing.

De lokale ingangen voor de klant blijven ongewijzigd (sales, support, projectmanagement). Easynet wenst de nabijheid bij zijn Nederlandse, Belgisch/Luxemburgse klanten te behouden en zelfs te versterken met nieuwe initiatieven. Easynet Benelux wordt na de samenvoeging een van de belangrijkste hosting- en netwerkaanbieders in de regio, met een sterke focus op internationale bedrijven met belangrijke activiteiten in de Benelux.

"Ik ben zeer tevreden met de beslissing van de groep om Nederland en België/Luxemburg samen te voegen en om te vormen tot één grote Benelux-organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat deze beslissing een versnelde groei in onze regio mogelijk zal maken", zegt Dirk Peeters, Managing Director Easynet Benelux.


- Einde -

Over Easynet

Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hostinginfrastructuur en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op ons vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op onze aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens een vestiging in Sjanghai, China.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet zijn grootste voorstanders; voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia.

Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep, met een totale marktwaarde van meer dan ¤15,3 miljard.

Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.

Voor meer informatie over Easynet kunt u contact opnemen met:

Easynet

Claudia Nieuwland

Tel.: +32 2 402 37 00

E-mail : claudia.nieuwland@easynet.com

Progress Communications

Inger Hund

Tel.: +31 (0)20 363 11 52

E-mail: inger@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl