Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste elektronisch bewaakte bouwplaats van België Heras exporteert concept elektronische bouwplaatsbewaking

Begin 2007 introduceerde Heras het elektronische totaalconcept voor bouwplaatsbewaking. Inmiddels zijn 50 projecten in heel Nederland succesvol afgerond. "Het concept heeft zich bewezen. Opdrachtgevers gaan over op herhalingsaankopen. Hoog tijd het systeem ook in het buitenland te introduceren." Aldus Raymond Smeets, sales director Heras Tijdelijke Beveiliging.

Het eerste buitenlandse project is per 1 maart aanstaande volledig operationeel. Een 100% primeur voor zowel de Nederlandse exporteconomie als voor de bouw in België. De eerste elektronische bewaakte 'werfplaats' bevindt zich in het Antwerpse havengebied. Smeets: "De exacte locatie en de naam van de opdrachtgever houden we toch liever geheim."

Hightech voor bouwhek
Smeets: "De oplossing is in feite een mobiel, draadloos systeem voor bouwplaatsbewaking noemen. Afhankelijk van de fase waarin een project verkeert, plaatsen wij sensoren bij de M500 Anti Climb bouwhekken. De sensoren staan in verbinding met een basisstation. Na detectie van de indringer wordt het basisstation geactiveerd. Via een beveiligde mobiele telefoonverbinding volgt alarmering van de 24/24 meldkamer. Eén compleet systeem voor bewaking van de totale bouwplaats. De beste bouwhekken mét de hightech van nu."

Draadloos
De sensoren werken draadloos, zijn waterdicht en weerbestendig. Vals alarm is nagenoeg uitgesloten. Enkelvoudige detectie betekent nog geen alarmering. Een tweede sensor verifieert het eerste signaal. Dit double knock-principe reduceert de kans op vals alarm tot een absoluut minimum.

De werking van het totale systeem voor elektronische bouwplaatsbewaking is verfilmd. De animatie is te zien op www.tijdelijkebeveiliging.nl

Over Heras Tijdelijke Beveiliging
Heras Tijdelijke Beveiliging is de gespecialiseerde werkmaatschappij voor bewaking van bouwplaatsen, evenementen en de publieke ruimte bij calamiteiten. Heras is een onderdeel van CRH Fencing & Security. Heras Tijdelijke Beveiliging is actief in 25 Europese landen en marktleider in Nederland, België en Frankrijk.

Oirschot, 3 maart 2008

---

Noot voor de redactie (