Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Peru biedt sportieve reizigers volop actie
Sandboarden op toppen van zandduinen
Adembenemende trekkings door magische landschappen Condors spotten in de Colca Canyon

Lima, 3 maart 2008 - Peru biedt niet alleen een enorme veelzijdigheid aan adembenemend mooie landschappen - Andes, Amazone, woestijn en kust - maar ook een eindeloze reeks sportieve activiteiten voor mensen die van actie houden. Golfsurfers leven zich uit rondom de hoofdstad Lima en langs de noordelijke kust. Klimgeiten bewijzen hun vaardigheid op de rotswanden van de Andes. Wandelaars lopen de wereldberoemde Inca Trail of een van de minder bekende maar niet minder fraaie jungle-trekkings. Verschillende snelstromende rivieren, zoals de Urumbamba, nodigen uit tot het spectaculaire raften. Je kunt sandboarden vanaf hoge zandduinen en ook een 4x4 jeeptocht behoort tot de eindeloze mogelijkheden om een kleurrijk land te ontdekken!

Inca Trail en condors spotten
De Inca Trail die eindigt bij het 'nieuwe zevende wereldwonder' Machu Picchu is wereldberoemd, maar ontdek ook de andere adembenemende trekkings in Peru. Denk aan Choquequirao, een trekking door de magische landschappen in de vallei van de Apurímac-rivier. Of de trekking door de Colca Canyon, die met 3400 hoogtemeters maar liefst twee keer zo diep is als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. In het noordoosten komen de bergketens van de Andes bij elkaar in een sneeuwbedekt bergmassief met grillige pieken en schitterende bergmeren. De Cordillera Blanca omvat toppen die hoger dan 5700m reiken. Hier is het mogelijk om de Caraz gletsjer te betreden. Ook spot je hier de machtige Condor, de grootste vliegende vogel op aarde.

Surfen voor beginners en gevorderden
Peru is dé perfecte bestemming om te leren surfen. Ver in het zuiden zorgen constante winden voor de zware deining die de hoge golven veroorzaakt op de talloze surfstranden. Of je nu beginner bent, gevorderd of expert - je vindt altijd wel een strand waar de golven nog niet door surfers zijn bezet. Rondom Lima vind je de vermaarde surfgebieden Cerro Azul en Punta Hermosa. Ook het gebied ten noorden van de hoofdstad is wereldberoemd. Máncora biedt de grootste linkshandige point break ter wereld, Chicama de langste linkshandige golf met een onwaarschijnlijk lengte van 4 kilometer en Pico Alto de hoogste surfgolven van Zuid-Amerika (4 meter). Ook als je zelf niet surft is het een onvergetelijk schouwspel om te kijken naar de professionals die schijnbaar moeiteloos de allerhoogste golven bedwingen.

Raften of een Piranha aan de haak slaan
Peru telt verschillende snelstromende bergrivieren met uitstekende mogelijkheden voor rafting. De Tambopata gaat dwars door het tropisch regenwoud tot aan Madre de Dios in het Amazone laagland in het zuiden. De Apurimac bezorgt je zonder meer een adrenalinestoot met zijn meer dan 160 stroomversnellingen - zwaartegraad 2 tot 5 - en de passage van een meer dan 2000m hoge kloof. Diep in de Heilige Vallei stroomt de Urubamba. Perfect voor een combinatie van een bezoek aan Cusco en Machu Pichuu en het nodige wildwaterspektakel! Als dit nog niet genoeg is om je hartslag omhoog te jagen, kun je ook nog gaan sandboarden vanaf de toppen van hoge zandduinen of paragliden of mountainbiken of sportvissen in de Amazone. Want zou jij niet ook eens een dodelijke piranha aan de haak willen slaan?



Ingezonden persbericht